DLC voor Watch_Dogs zal op z’n vroegst begin 2014 verschijnen


Zo goed als elke game die Ubisoft uitbrengt krijgt na de release ondersteuning door middel van downloadbare content, zo ook Watch_Dogs. Wat de plannen voor de extra content voor deze game zijn is op dit moment nog niet bekend, maar we weten wel dat de eerste content begin 2014 zal gaan verschijnen. Dat is althans het doel van de ontwikkelaar zo vertelde senior producer Dominic Guay aan OXM.

“We’re looking at early next year for potentially good timing for us.”

Zelf denkt Ubisoft ook nog na over de invulling van de content, want het universum biedt hun de mogelijkheid om een hoop verhalen te vertellen. Een vraagstuk voor het team achter de game is bijvoorbeeld hoe ze binnen een maand na de release nieuwe (en meer) gameplay kunnen creëren in de speelwereld.

Wel betreft het een ‘rijke’ wereld en zijn er een hoop leuke ideeën die ze dan kunnen gaan doen die op dit moment nog niet op het lijstje van in de game verwerken staan. Ook zal het team naar nieuwe manieren van gameplay gaan kijken voor de DLC.

“lot of stories for us to tell in the Watch Dogs universe. One thing we’re also exploring is how we could, in the next month after shipping the game, create more gameplay within it. Because it’s a rich city and we have a lot of ideas for fun things we could be doing in it that we don’t necessarily have in our scope right now, so we’ll be exploring different kinds of gameplay that we could also push within that game world following the release.”

Hoe het er uiteindelijk uit gaat zien is afwachten, want er bestaat ook een goede kans dat de content in de vorm van kleine hapbare stukjes komt. Zo kun je je bijvoorbeeld een avondje met de nieuwe content vermaken in plaats van dat je er gelijk een hele week mee bezig bent.

“We’re also looking at how we can provide fun gameplay in bite-sized form… something that doesn’t necessarily require you to spend a whole week on it, but can provide you with enough fun for an evening, for example.”

Boxshot Watch Dogs

Watch Dogs

Releasedatum:
27-05-2014
Genre:
Actie
Uitgever:
Ubisoft
Ontwikkelaar:
 1.    1060 XP
  megafire777's avatar

  mooi tijd om te sparen xD maar eerst ps4 en spel graag;)

 2.    42 XP
  delix17's avatar

  Nice hopelijk worden de dlc van w.d goed.

 3.    3087 XP
  Patr!ck's avatar

  Heb watch dogs toch geannuleerd, ik hou het nog even bij de ps4 en killzone. heb toch ook nog GTA V die ik zeker door blijf spelen.