De PlayStation 3 is qua hardware tot meer in staat dan de Xbox 360 dat is, maar toch zijn er weinig games die dat verschil duidelijk aantonen. Dit beperkt zich tot enkele first party games en uiteindelijk heeft het verschil in hardware niet echt veel uitgemaakt. Met de PlayStation 4 heeft Sony wederom een krachtigere console in handen dan de Xbox One en dus komt de grafische kwaliteit van games weer terug.

Tijdens de presentatie van Sony op de GameStop Expo in Las Vegas heeft Sean Coleman van Sony Computer Entertainment America aangegeven dat je niet alleen beter speelt op de PlayStation 4, maar dat als je de visuele kwaliteit van de console vergelijkt met andere consoles de kwaliteit op de PlayStation 4 elke keer beter is.

“Not only do games play better, but if you compare PlayStation 4 visuals side-by-side with any other gaming console, PlayStation 4 will look better every time.”

Of deze uitspraak ook daadwerkelijk klopt zal de tijd moeten uitwijzen, we weten immers allemaal hoe het met de huidige generatie is verlopen. Desondanks een gewaagde en interessante uitspraak.