Preview: Battlefield: Bad Company 2

Destructie, humor, vriendschap, goud en lef: dat maakte de B-Company tot een mooie squad in Battlefield: Bad Company. Vooral de humor en het feit dat je alles kan verwoesten maakte deze game zeer succesvol en waarom dan geen tweede deel? Vanaf maart 2010 komt deze dan ook, weer uit handen van ontwikkelaar DICE en uitgever EA. Wordt het tweede deel net zo’n succes als het eerste en overtreft Battlefield: Bad Company 2 zijn voorganger zelfs? Dat kunnen we pas over 4 maanden zeggen, maar met de multiplayer bèta van Battlefield: Bad Company 2 in volle gang, vertellen we je alvast wat je kan gaan verwachten.

Marlowe, Sarge, Haggard en Sweetwater

De B-Company oftewel de Bad Company bestaat zoals in het vorige deel uit de destructieve George Haggard, de tactische Sweetwater, de schreeuwende Sergeant Redford (Sarge) en Preston Marlowe, die als laatst erbij kwam in deel één. Met dit zooitje ongeregeld mag je weer op pad, op jacht op de Russen. Ditmaal niet in de achtertuin van één of andere rijke stinkerd. Je gaat door de sneeuw of door het zand en alles wat je tegenkomt kan je gebruiken of vernietigen.

Multiplayer

De bèta van de game betreft de ‘Rush modus’, voorheen de ‘Gold Rush modus’. Het komt op hetzelfde neer: als aanvallende partij moet je de basisstations vernietigen van de Russen en als verdedigers de basisstations verdedigen tegen de Amerikanen. In de bèta speel je in de Arica Harbour map, een leuke map waarbij je alle kanten op kan gaan. In het ene stukje gedeelte van de map kan je het beste aan close-combat doen, het andere is weer beter geschikt als sniper of totale destructie met tanks. De variatie hier is aardig hoog en dat is al een grote stap vooruit. Je moet zelf kiezen wat de beste manier is om je doel te bereiken.

Pak je de quad of de tank, je sniper of shotgun?

Over voertuigen in de game is er niets te klagen, deze zijn er in grote getallen aanwezig. Wil je niet gaan lopen en snel ergens zijn? Pak dan de quad, scheur rechtstreeks naar je doel over heuvels en door de lucht. Doe je het liever iets veiliger, dan pak je gewoon de tank en gaat je rustig op je doel af, ondertussen vernietig je alles wat op je pad komt.

Nieuw in dit deel is de op afstand bestuurbare kleine helikopter. Deze bestuur je vanaf de basis en hiermee richt je een laser op een tank, vijand of gebouw en wordt er een raket op afgestuurd. Zo zie je gelukkig, ook de techniek in Battlefield: Bad Company 2 blijft niet achter.

Ook de keuze aan wapens is overweldigend. Je hebt keuze genoeg, denk maar eens aan de vele shotguns, snipers en mitrailleurs waarmee je de vijand kan doden. Elke heeft zijn eigen voordelen en nadelen, dus wil je van een afstand te werk gaan, neem een sniper. Houd je meer van close-combat, pak je een shotgun.

Wat er miste in het vorige deel, heb je nu wel: een parachute. Als je van een gebouw afspringt en je houdt het kruisje ingedrukt, dan gebruike je een parachute en doe je jezelf geen schade aan. Dit is zeker een voordeel als je sneller beneden wilt zijn.

Gameplay

Battlefield: Bad Company 2 heet geen ingewikkelde controls en speelt net zo lekker als zijn voorganger. Toch hebben we een minpunt: de besturing van de voertuigen. Ditmaal gebruik je alleen je linker analoge pook om het voertuig te besturen en dit wil weleens voor problemen zorgen. Ze hadden beter het gassen en remmen met de twee linkerschouder buttons kunnen blijven uitvoeren, omdat de besturing iets moeilijker is geworden nu.

Voor de rest is het lekker spelen, vooral online. Je kan overal naartoe, overal opkomen en onderdoor. Alhoewel het soms net even niet wil lukken als je bukkend ergens onderdoor of springend ergens overheen wilt waar het wel kan. Dit zijn dan net even een paar kleine haperingen welke irritant kan zijn.

Graphics & Sound

De graphics van Battlefield: Bad Company 2 heeft een grote stap voorwaarts gemaakt. Alles ziet er nog even beter uit als zijn voorganger. Helaas zijn er nog wel veel schoonheidsfoutjes te zien, maar daarom is de bèta er nu om deze te herstellen. Online loopt alles vloeiend en zonder haperingen en je kan nu nog meer kapot maken dan voorheen.

Aan het geluid moet ook nog beter gewerkt worden. Alhoewel alles zeer realistisch klinkt, is de overtuiging van de stemmen minder geworden. Riepen de mannen in Battlefield: Bad Company even keihard dat het doel niet gehaald was of dat we harder moesten vechten, in Battlefield: Bad Company 2 is de overtuiging helaas soms een beetje weg uit de stem.

Conclusie

Zodra de humor in de singeplayer weer goed is verwerkt samen met een goed verhaal, leveren DICE en EA weer een topgame af. Vooral de humor in Battlefield: Bad Company 2 zal een groot belang spelen, omdat je dit gewoon te weinig in games tegenkomt en dan vooral in shooters. En het feit dat je nog meer kan vernietigen zal zeker ook een positieve invloed hebben. Online valt er weinig te klagen en is vooral de diversiteit van de map enorm groot geworden. Al met al kunnen we in maart 2010 een hele goede Battelfield: Bad Company 2 gaan verwachten, welke de strijd kan aangaan met Call of Duty: Moderns Warfare 2. Zeker als de game ook nog eens twee nieuwe multiplayer modi zal krijgen, zoals aangekondigd door DICE.

Boxshot Battlefield: Bad Company 2

Battlefield: Bad Company 2

Releasedatum:
05-03-2010
Genre:
Actie
Uitgever:
EA
Ontwikkelaar:
 1.    584 XP
  tovenaar's avatar

  de strijd met mw2 zal hij nooit winnen..
  toch is het naar mijn mening een game wie meer uurtjes in me ps3 gaat zitten dan mw2. ik heb mw2 al bijna een week niet meer aangeraakt, vind namenlijk de beta van bfbc2 veel interresanter en vooral leuker.

 2.    359 XP
  Ernesto!'s avatar

  Ben benieuwd 😛

 3.    100 XP
  slpschttr's avatar

  @tovenaar:

  mee eens!!

 4.    4 XP
  the_ghost__NL's avatar

  zet het geluid eens op war tape hoeft hele maal niets aan verbeterd te worden

 5.    157 XP
  J-u-s-t_M-e's avatar

  @the_ghost__NL: Jeetje, dat wou ik net zegge 😛 , het beste geluid wat ik gehoort heb 0.0 , en dan zeggen ze slecht geluid 🙁 mja , ik hoop dat veel mensen het spel halen 🙂

 6.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Wordt een top game (zoals verwacht)

 7.    163 XP
  Thijzzy's avatar

  ik heb de beta gespeeld van dit spel, maar ik ben er net zo weg van, die controls zijn een beetje vaag, de graphics zijn niet wat ik er van verwacht.
  MW2 wint het gewoon (vond trouwens BFBC1 t.o.v COD4:MW veel beter maar het is nu een beetje omgedraait)

 8.    879 XP
  Woofer's avatar

  @the_ghost__NL: en @J-u-s-t_M-e:

  Lees eens goed, volgens mij zeggen we niet dat het geluid slecht is, maar hebben we het over de stemmen:

  Aan het geluid moet ook nog beter gewerkt worden. Alhoewel alles zeer realistisch klinkt, is de overtuiging van de stemmen minder geworden.

 9.    25 XP
  stijnjasper's avatar

  Is er nog een mogelijkheid om een beta key te krijgen?

 10.    149 XP
  amstel's avatar

  Deze lijkt me langer leuk dan mw2 ben nu met prestige bezig maar het begint een beetje te vervelen ..

 11.    157 XP
  J-u-s-t_M-e's avatar

  @Woofer: ooh ja 😛 srry

 12.    23 XP
  Sorkill's avatar

  deze is veeeeeeeeeeel beter dan mw2

 13.    49 XP
  CorTezz_68's avatar

  Ik zou eerst de beta is goed spelen een goed luisteren naar het geluid voordat je een conclusie trekt. En waarom moet deze game vergeleken worden met een Call of Duty game…? Want dit is namelijk een totaal andere game.
  Oftewel een onzin preview…….

 14.    6 XP
  nunkypaddy's avatar

  denk dat deze meer replay waarden heeft dan mw2 door voertuigen mw2 is toch elke keer weer een beetje het zelfde

 15.    831 XP
  Morticuz's avatar

  @CorTezz_68: De makers hebben zelf geroepen dat dit spel beter is dan MW2, dus de vergelijking is alles behalve raar…

  Ik, als Battlefield fan, kan ik echt niet meer wachten. Speel MW2 als tussendoortje, totdat we weer online kunnen knallen met het nieuwe deel.
  Door deze goede preview krijg ik alleen maar meet zin!

 16.    1386 XP
  Redd's avatar

  Dice heeft gezegd dat ze niet alleen vereerd zijn dat ze vergeleken worden met een titel als MW2, maar ook dat ze op een paar punten beter zijn dan mw2. Ben benieuwd…