De Xbox One loopt flink achter op de PS4 momenteel als het op pre-orders aankomt. Dat heeft natuurlijk zo zijn redenen, want eigenlijk loopt Microsoft al achter de feiten aan sinds hun eigen persevent in mei van dit jaar waar de Xbox One werd aangekondigd. Daarna volgde nog de matig verlopen E3 voor Microsoft en het terugdraaien van onder andere het DRM verhaal. Wellicht vandaar dat Albert Penello, senior director van product, planning en management bij Microsoft, nu in de tegenaanval gaat.

Volgens Penello zijn de games die op Xbox One uitgebracht worden beter dan die van concurrentie. Daarbij zal Kinect beter worden wanneer mensen de mogelijkheden ervan ontdekken, is de Xbox One completer als all-in-one systeem en tenslotte heeft de Xbox One een veel betere online service dan de concurrentie. Kortom, de Xbox One is in zijn ogen gewoon een beter systeem.

“I think we do more. I think our games are better. I think as people start to experience Kinect and see what it can do using voice, I think that’s better,”[…]”I think the ability to have an all-in-one system where you can plug in the TV, that’s better. I think we’ll have a better online service.”

“I just believe that we’re going to have a better system.”

Maar Penello ging nog verder, volgens hem is het feit dat de Xbox One €100,- duurder is dan de PS4 geen reden voor gamers om die laatste te verkiezen boven de Xbox One. Op een bedrag van €400,- tot € 500,- is €100,- geen deal-killer zoals hij het zelf zegt. Een erg gewaagde uitspraak gezien de huidige situatie en wij zijn uiteraard ook zeer benieuwd naar hoe jullie hierover denken!

“$100, when you’re talking $400 vs. $500 [shrugs shoulders]. I don’t believe it’s going to be the deal-killer,”