In actie gezien: LEGO Marvel Super Heroes – Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Nee, het is LEGO Iron Man samen met zijn posse! Er verschijnen de laatste tijd alleen maar meer LEGO games. Het was eigenlijk enkel nog een kwestie van wachten tot er een The Avengers LEGO game kwam en voila: daar was hij dan – LEGO Marvel Super Heroes. Een LEGO game met alle superhelden van Marvel erin. En hoe! Nooit eerder hebben LEGO-personages zoveel superkrachten tot hun beschikking gehad. Wij zagen ze knokken en vertellen je er alles over.

The Avengers in LEGO, maar dan meer

Als je bekend bent met de superheldenfilms van Marvel, heb je vast wel een beeld wat je van deze LEGO game kunt verwachten. Wat LEGO Marvel Super Heroes doet, is eigenlijk precies wat je ziet in The Avengers, maar dan in LEGO. De studio achter de game, Traveller’s Tales, heeft natuurlijk al jaren ervaring met hoe ze een LEGO game precies dezelfde sfeer kunnen laten geven als de films en ook hier doen ze dat weer perfect. We kregen helaas een oudere build van de game te zien, namelijk die van de afgelopen E3.

Als je aan LEGO Marvel Super Heroes denkt, denk je aan veel, heel veel toffe superhelden. De comic serie met de stempel van Marvel kent namelijk nog al wat helden. Je zult je dan wel afvragen welke je precies terug zult gaan zien in deze game. Nou, geloof het of niet, maar ze zullen stuk voor stuk hun bijdrage leveren aan de game. Zelfs The Fantastic Four zit er in. Wonderbaarlijk is dat elke superheld die in de game zit iets speciaals kan doen in de game en daardoor dus nuttig kan zijn. Geen enkele superheld zit dus in game met de nutteloze reden: omdat het kan.

Al het goede van Marvel in één

Nu kent de Marvel serie 106 superhelden. Hoe kunnen 106 karakters dan iets nuttigs bijdragen in een simpel spel als een LEGO game? Die zijn meestal toch aan de kleine kant. Traveller’s Tales heeft hier blijkbaar goed over nagedacht, want in New York – waar de game zich plaatsvind – ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Op die manier is er altijd wel een plekje te creëren om bijvoorbeeld iets van een minigame te maken voor een bepaalde superheld. Echter is New York de stad die nooit slaapt, dus is er altijd wat te beleven.

Niet alleen New York heb je tot je beschikking, ook het vliegschip die we kennen uit The Avengers is een onderdeel van de game. Net als in de film is deze ook hier gigantisch en valt er genoeg in te beleven. Een leuke kleine feature hiervan is het basejumpen naar Central Park. Dit kan doormiddel van een vrije val ala Agent America of met veel actie in het pak van Iron Man. Verzin het maar. De man die ons de presentatie gaf vertelde ook dat elke wereld uit de Marvel Comics in de game zat. Wij vroegen ons af hoe ze dit wilden fixen, gezien we alleen New York te zien kregen als ‘speeltuin’, maar hier kregen we nog geen duidelijk antwoord op. Het enige wat deze man ons kon vertellen was dat LEGO Marvel Super Heroes alles van Marvel had, maar dan in één

Stan Lee is everywhere

Stan Lee, het grote brein achter alle Marvel Comics. Deze oude held kunnen we wel zeggen, heeft in elke Marvel film een bijrolletje. Traveller’s Tales kon het dus eigenlijk niet maken om deze held geen rolletje te geven in de game. Als schepper van de superhelden heb je natuurlijk alle macht tot je om te doen en laten met ze wat je wilt. Dit is letterlijk wat Stan doet in de game. Stan Lee kan naast zijn persoonlijke karakter een mix worden van alle superhelden die in de game zitten. Om een voorbeeld te noemen. Stan in het pak van Iron Man, maar spinnenwebben gooien van Spider-Man.

Nog iemand die een soort gelijke kracht heeft, is Dr. Robert Bruce Banner. Ook wel beter bekend als: The Hulk. Robert hoeft natuurlijk niet zijn grote groenen spieren te laten zien als hij niet boos is, dus zullen we hem ook als dokter kunnen zien rondhuppelen. Echter kan hij door een simpele druk op de knop transformeren in de Hulk en slaat hij in no time alles kort en klein. Dit kregen we te zien in een gevecht samen met Iron Man tegen de gevreesde Sand Man. Zo beukte de Hulk alle vijanden en grote objecten aan de kant, terwijl Mr. Stark, de comediant, achter hem aan vloog met zijn laser stralen. Helaas kregen we niet meer te zien in deze presentatie, maar we hebben genoeg gezien om te geloven dat elke superheld in de game kan, wat hij hoort te kunnen.

Voorlopige conclusie:

LEGO Super Marvel Heroes schijnt één van de grotere LEGO games te worden die er tot heden zijn verschenen. Dit door de grote openwereld van begane grond tot kilometers hoogte. Voor zover wij weten is er ook nog geen enkele LEGO game die zoveel figuurtjes bevat dan dat deze game dat doet. Echter zag alles er vermakelijk uit, maar is het meer van hetzelfde. Ik ben er van overtuigd dat de LEGO fan zich erg gaat vermaken met deze game, maar het magische gevoel wat een The LEGO Movie: Video game geeft, heeft deze game niet. Het is een LEGO game die je zeker in de gaten moet houden.