Eén van de titels die direct beschikbaar zal zijn bij de launch van de PS4 is de de exclusive van eigen bodem, Killzone: Shadow Fall. Op hun eigen website heeft Guerrilla Games nu een lijst met informatie vrijgegeven over de multiplayer van deze aankomende shooter. Het gaat om een lijst met 7 punten die wij hieronder één voor één kort zullen toelichten.

1. Player Mechanics

Het coversysteem uit de singeplayer campagne maakt ook zijn opwachting in de multiplayer. Het zal onder andere mogelijk zijn om gebogen om hoekjes te kijken, over cover heen te kijken evenals dat het sliding systeem weer terugkomt. Daarbij is de mêlee gameplay verder uitgebreid met mêlee acties van bovenaf.

2. Wapens

De multiplayer zal 22 wapens bevatten die allemaal direct vanaf het begin beschikbaar zijn. De mogelijkheid om ieder wapen volledig onder controle te krijgen ligt volledig bij jezelf daar ieder wapen natuurlijk een andere behandeling vereist. Op de website van Guerrilla wordt ook nog apart ingegaan op ieder specifiek wapen, mocht daar je nog meer informatie over willen weten.

3. Attachments

Er zijn 19 verschillende wapen attachments in de multiplayer die je kan unlocken door specifieke challenges te behalen. Hiermee kan je je wapens op verschillende manieren uitrusten. Van meerdere soorten scopes, tot nieuwe soorten ammo of verschillende functies voor secundaire wapens. De attachments kunnen een goede aanvulling zijn op je eigen manier van spelen waardoor je een voordeel kan creëren tijdens de gevechten op het online slagveld.

4. Classes en speciale eigenschappen

Er zijn drie classes en 12 speciale eigenschappen in de multiplayer. Elk van deze classes kan uitgebreid worden met twee speciale eigenschappen wat het mogelijk maakt om een speciale speelstijl aan te nemen. Meer informatie hierover zal in de komende weken nog volgen, wel is al bekend dat er een verplaatsbare spawn beacon is waarmee je op verschillende plaatsen kunt spawnen.

5. Custom Warzones

Warzone, waarin je verschillende modi achter elkaar speelt zal terugkeren met nu nog meer customization mogelijkheden. Er zijn in totaal acht modi waarvan er vier nieuw zijn in Killzone: Shadow Fall. Nog belangrijker is echter dat je deze modi volledig maar je eigen voorkeur kan instellen en kan delen met de rest van de community. De populairste modi binnen de community zullen door Guerrilla regelmatig beschikbaar worden gesteld voor andere spelers.

6. Combat Honors

Combat honors zijn tijdelijke bonussen die je kan verdienen door tijdens rondes punten te verdienen. Deze bonussen blijven actief zolang je door blijft spelen. Als je speelsessie eindigt, dan verdwijnt je bonus. Bonussen kunnen zijn: het sneller voortbewegen of het hebben van minder terugslag tijdens het schieten met je wapen.

7. Ondersteuning na de release

Guerrilla wil de multiplayer ervaring verfrissend blijven houden door na de release actief ondersteuning te blijven bieden. Dit zullen ze doen door regelmatig met DLC te komen waardoor de speler nieuwe gameplay en customizations opties krijgt. Hierdoor zullen de spelers niet snel verveeld raken. Bovendien zal alle DLC gratis zijn.

Guerrilla geeft tot slot aan dat wij binnenkort meer informatie over de multiplayer mogen verwachten via hun website.