Sony overweegt om een bundel uit te brengen bestaande uit de PS4 en de PS Vita. Dat is door SCEE president Jim Ryan bevestigd. Aanleiding hiervoor was het demonstreren van de Remote-play functie van de handheld tijdens de Gamescom anderhalve week geleden.

“Sure, I mean it’s the sort of thing we’re discussing,”[…]”Now I’m not saying we’re going to do it, but one of the things I was pleased about [at Gamescom] is that we had the chance to really properly explain and demonstrate Remote Play.”

Ryan geeft aan dat consumenten de mogelijkheden zien van de functionaliteiten van de PS Vita in combinatie met de PS4. Bovendien, zo geeft hij aan, zullen er geweldige mogelijkheden zijn wat betreft de cross-over features tussen de PS Vita en de PS4. Sony zal ook veel tijd besteden aan het luisteren naar feedback om zo de service te verbeteren.

“have been intrigued” by Vita’s functionality with PS4, “and there’s going to be a great deal of crossover between potential Vita owners and PS4 owners and we’re going to spend a lot of time reflecting on feedback.”

Volgens Ryan is het een optie om consumenten kennis te laten maken met beide platformen door het uitbrengen van een bundel. Ondanks dat er dan wellicht een probleem met de prijs kan ontstaan zijn hier ook weer verschillende manieren voor om dit op te lossen. En dat is iets waar ze momenteel over nadenken bij Sony.

“Clearly, finding ways for consumers to access both devices is a logical thing to do. Whether you put them together in a bundle, that’s one way of doing it – you might get a bit of a problem with the price, but there are a variety of ways and means to do that but it’s definitely something we’re talking about.”

Ryan’s uitspraken zijn het gevolg van de verschillende geruchten die vorige maand op gang kwamen waarbij werd gesproken over een mogelijke bundel van de PS4 met de PS Vita voor $500. Daar bovenop kwamen nog uitspraken van Sony UK baas Fergal Gara die bevestigde dat Sony van plan is om met verschillende officiële PS4 bundels te komen. Recent verschenen er geruchten online over twee bundels, ieder met een exemplaar van Killzone: Shadow Fall.