Vorig jaar in september kondigde Sony een nieuwe virtual reality 3D headset aan. Dit is natuurlijk ideaal voor tijdens het bekijken van films, maar het kan natuurlijk ook gebruikt worden tijdens het gamen. Kijk maar eens naar de populariteit van Oculus Rift dat nog steeds flink in ontwikkeling is.

Als we een anonieme bron van Eurogamer mogen geloven, dan werkt Sony momenteel aan een virtual reality headset voor de PlayStation 4. Deze kun je dan natuurlijk gebruiken voor tijdens het gamen op een manier zoals bij Oculus Rift.

De bron beweert zelfs dat er al een demo-versie is getest met de PS4-game DriveClub. Wanneer je de virtual reality headset dan op hebt kun je in de cockpit van je auto rondkijken terwijl je aan het racen bent. De anonieme bron beweerde zelfs dat Sony de virtual reality headset op de GameSCom wilde tonen, maar uiteindelijk besloot dit toch maar niet te doen.

Nu zou Sony van plan zijn de virtual reality headset voor de PS4 pas in 2014 te lanceren. Wanneer in 2014 blijft natuurlijk de vraag, maar het zou zo maar eens op de E3 2014 kunnen gebeuren.

Multiple sources have indicated to Eurogamer that Sony’s VR headset will work similarly to Oculus’. Internally, the device has been demonstrated with Evolution Studios’ PS4 racer DriveClub, with players able to look around the cockpit of a car.

Evolution’s involvement comes as no surprise – the Liverpool studio is home to the Worldwide Studios Stereoscopic 3D team, which has worked on 3D game development since 2008. The team, and 3D chief Mick Hocking, have been relatively quiet since PlayStation’s ill-fated 3D push in 2011.