Het is geen nieuws meer dat de servers van elke nieuwe MMO in de eerste paar dagen, en soms zelfs weken, na de release ontzettende last hebben van overbelasting. Hoewel dit vaak dezelfde oorzaak heeft is het lastig inschatten hoe dit voorkomen kan worden alvorens de game in de (digitale) schappen belandt.

Ook Final Fantasy XIV: A Realm Reborn had het behoorlijk zwaar met het inloggen tijdens de ‘spitsuren’ (tussen 4 uur ’s middags en 8 uur ’s avonds) wat nagenoeg onmogelijk was. Voor de PC versie van de game wilde het ingelogd zijn vaak niet eens wat zeggen, want je kon zowaar op elk moment verbinding met de servers verliezen. Voor de PS3 versie was dit niet het geval, maar zij hadden door de overbevolkte servers wel vaak last van hoge lag tijdens het spelen en dit is ook niet echt ideaal te noemen.

Gelukkig was Square Enix al de gehele week bezig met een oplossing. Vannacht om 1 uur tot vanochtend 10 uur waren alle Worlds offline voor onderhoud. Het resultaat is een zware patch van maar liefst 745MB welke voor heel problemen een oplossing zou moeten bieden. Om ervoor te zorgen dat de kans zo klein mogelijk blijft dat dezelfde problemen opnieuw voorkomen, hebben ze meerdere maatregelen getroffen die je hieronder even kunt nalezen. Voor meer concrete informatie verwijzen we jullie door naar The Lodestone.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn patch van 4 september

  • Data Centers voor zowel Japan als Noord Amerika en Europa zijn in 2 groepen verdeeld
  • Login restricties enkele uren na het online komen van de patch
  • Tijdelijk limiet op creatie van nieuwe characters
  • Drie nieuwe Worlds toegevoegd – JP: Pendemonium, NA/EU: Famfrit & Lich

Square Enix voegde hieraan toe dat, wanneer bepaalde werelden wederom last krijgen van teveel nieuwe personages en/of login problemen, de voorgenoemde restricties opnieuw zullen worden ingevoerd of verlengd. Wij gaan even testen of de patch haar werk goed heeft gedaan. Mochten jullie nog problemen ondervinden, meldt het dan even hier!

Update: Iedereen die vóór 9 september 23.59 een account heeft aangemaakt, zal 7 dagen gratis speeltijd ontvangen!