In de aankomende UFC game van EA zal het voor het eerst mogelijk zijn om met vrouwelijke vechters te knokken. Dit heeft general manager Dean Richards van EA Sports laten weten. UFC Bantamweight champion Ronda Rousey en haar grootste uitdaagster Miesha Tate zullen hierin centraal staan. Beide dames zijn overigens ook coaches in het komende seizoen van The Ultimate Fighter.

Volgende lente, wanneer het spel uit zal komen, zullen spelers de mogelijkheid krijgen om tijdens een match Rousey’s bekende armbar move of Tate’s haar bekende grappeling move uit te voeren. Tevens zal het mogelijk zijn om te kiezen uit andere vechtstijlen van de overige vrouwelijke vechters die ook in het spel zullen zitten.

Volgens Richards is dit een geweldig moment voor de videogames in het algemeen en ook voor Mixed Martial Arts.EA Sports werkt met veel toewijding aan de nieuwe UFC om op die manier gamers de meest realistische ervaring ooit te kunnen bieden op het gebied van fighting games. Het is volgens Richards belangrijk dat er zoveel mogelijk talent vertegenwoordigd is in het spel en dat er tevens genoeg keuze is uit diverse vechters, waaronder vrouwen. Men kan namelijk ook in de vechtsport niet meer om vrouwen heen, aldus Richards.

“This is a great moment for videogames and for Mixed Martial.” “In our commitment to delivering the most realistic fighting experience ever achieved, we wanted to represent the full spectrum of talent and diversity of all the fighters in the sport, including women who have become an undeniable force to be reckoned with.”

EA Sports UFC is in ontwikkeling bij EA Canada in Vancouver en zal in de lente van 2014 verschijnen voor de PS4 en Xbox One.