Elke PlayStation 4 game zal volgens Sony via Remote-play speelbaar moeten zijn op de PlayStation Vita en één van de launchgames is natuurlijk Battlefield 4. Met een belofte van Sony dat elke game speelbaar is via Remote-play is het aannemelijk dat dit ook met Battlefield 4 het geval zal zijn, toch is DICE daar momenteel nog niet 100% zeker over.

IGN vroeg Gustavsson van DICE of de game Remote-play zal ondersteunen en hierop antwoordde hij dat dat wel de intentie is. Momenteel kijken ze hiernaar en werken ze eraan om het te kunnen garanderen. Het is dus even afwachten of dat Battlefield 4 straks daadwerkelijk via Remote-play speelbaar op de PlayStation Vita zal zijn.

“That is the intent. That’s something we’re looking into and working on to see if we can guarantee it.”

Wel heeft DICE de game al draaiende op de PlayStation Vita, maar toen IGN vroeg naar hoe het speelde gaf Gustavsson aan dat het werkt, maar dat de ontwikkeling van dag tot dag bekeken moet worden. Toch heeft hij wel het gevoel dat ze er gaan komen.

“It’s getting there, so it’s, yeah. As always when you’re working on a game you’re still taking one day at a time, but it seems like we’re getting there.”

Goed, dat laatste is natuurlijk moeilijk te interpreteren doordat wij zelf het interview niet hebben afgenomen, maar het lijkt er op alsof Gustavsson niet bepaald enthousiast is over dat de game draait op de PS Vita en het lijkt alsof dat het meer een geval is van moeten in plaats van willen.