Wie de digitale versie van FF XIV: A Realm Reborn kocht, krijgt zijn geld terug

De releasedatum van Final Fantasy XIV: A Realm Reborn – op zich eigenlijk al een tweede kans voor een gefaalde MMORPG – werd geplaagd door een gigantisch probleem: de servers werden knock-out geslagen door de enorme hoeveelheid gamers die wilden inloggen. Square Enix kwam eerder al met het ongelooflijk flauwe excuus dat ze nooit verwacht hadden dat zoveel mensen hun game wilden spelen. Zei iemand daar zelfvertrouwen? Niet dus.

Hoe de vork ook in de steel zit, de ontwikkelaars weten in ieder geval dat de fout bij hen ligt en probeert de server capaciteit zo snel mogelijk uit te breiden. Tot dan wordt de trialperiode van de game met één week verlengd en krijgen mensen die de digitale versie van de game kochten hun geld terug. Het volledige statement kan je hieronder lezen, met de obligatoire excuses onderaan. Nu nog hopen dat de game spoedig volledig draait zoals het zou moeten.

“All customers that purchased the digital version of the FINAL FANTASY XIV: A Realm Reborn Standard Edition, or Collector’s Edition, from PlayStation Network on 27th or 28th August will receive a full refund and will be able to find the funds in their wallet as soon as this is processed.”

“In addition, the entitlements of FINAL FANTASY XIV: A Realm Reborn Standard Edition or Collector’s Edition will be reset and the title will appear again in the download list.”

“We apologise for any inconvenience this may cause and thank you for your patience.”

Boxshot Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Releasedatum:
27-08-2013
Genre:
Role Playing Game
Uitgever:
Square Enix
Ontwikkelaar:
 1. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Heel netjes! Chapeau!

 2. Anoniem -   
  86.86.57..xxx's avatar

  met behoudt van de game?

 3. Anoniem -   
 4.    414 XP
  Milkyray's avatar

  Zoals in de link gesteld wordt gaat het hier niet om alle aankopen, maar om diegenen die na installatie een bug hadden, waardoor de game niet werkte. In principe gaat het dus niet op voor diegenen die hem wel konden installeren en opstarten, maar niet in konden loggen op de servers…

  http://www.thesixthaxis.com/2013/08/30/final-fantasy-xiv-eu-psn-version-reportedly-not-working/