Deze week kon je op PSX-Sense lezen over een virtual reality headset voor de PS4 waar Sony aan zou werken. Het was natuurlijk nog een gerucht, dus niets is officieel. Website Eurogamer kwam toen met de informatie en nu is het website Gamesindustry die met nieuwe informatie van anonieme bronnen komt.

Als we de website mogen geloven is Sony van plan om de virtual reality headset in de herfst van 2014 te lanceren. Het zou alleen wel kunnen gebeuren dat Sony ervoor kiest de releasedatum aan te passen, maar naar welke datum weten we natuurlijk niet.

De bronnen van Gamesindustry laten weten dat Sony de headset niet op de Tokyo Game Show van dit jaar zullen onthullen. Sony wil zich namelijk focussen op de lancering van de PS4. In plaats daarvan zien wij het eerder gebeuren dat Sony zo’n headset bewaart en pas aankondigt tijdens de E3 2014.

Er zou al een design zijn voor de headset, en de bronnen beweren dat het er aardig lelijk uitziet. Gelukkig is de kans erg groot dat het design zal veranderen. Het product moet ten slotte nog in de ontwikkelingsfase zitten. Om je hoofd te tracken maakt de VR headset gebruik van de PlayStation Eye camera. Hierdoor hij zelfs een stuk preciezer zijn dan Oculus Rift.

At present, the working prototype for the headset, which select developers currently have in house, looks much like Oculus’ better-known VR system – with ping pong balls attached. The design is not expected to be final.