Sony heeft een nieuwe walkthrough video vrijgegeven van Assassin’s Creed IV: Black Flag met commentaar van game director Ashraf Ismail. We nemen een nadere kijk op de diverse activiteiten die de game zal bevatten in de meest grote open-wereld game binnen de Assassin’s Creed reeks.

Zo zullen we dronken kunnen worden in één van de vele tavernes in de game en dat zal de nodige verrassingen met zich meebrengen. Schatten opduiken zal ook tot de mogelijkheden behoren, daarbij zal wel de nodige stealth van je verwacht worden als zeeslangen en haaien het op je gemunt hebben. De zeemissies zijn eveneens weer terug en zodoende kunnen we ons schip de Jackdaw upgraden naar een zeewaardig slagschip waar niet mee te sollen valt. Tot slot kunnen we dan ook nog eens gaan jagen op haaien en walvissen die ons de nodige loot zal bezorgen.

In Assassin’s Creed IV: Black Flag beleven we de gouden eeuw van de piraterij en komen we in contact met de grootse piraten als Blackbeard en Charles Vane. De game verschijnt 29 oktober voor de huidige generatie consoles. Next-gen fans moeten geduld opbrengen tot 29 november wanneer de game ook als launchtitel verschijnt voor de PlayStation 4.