Als het gaat om Triple-A titels weten meerdere uitgevers het wel erg bont te maken. Ze brengen de ene sequel na de andere uit, alsof ze bang zijn dat iets nieuws niet in de smaak zal vallen. Electronic Arts maakt zich daar regelmatig schuldig aan, terwijl de nieuwe IP’s die ze uitbrengen (al is dit maar sporadisch) niet eens slecht worden beoordeeld.

EA wordt er dan ook regelmatig van beschuldigd dat ze totaal geen originele titels uitbrengen en van dit imago willen ze af. Vooral omdat het helemaal niet waar is, aldus EA’s Patrick Söderlund.

“We are working on a new Mirror’s Edge game, and although that’s not a new IP, it is a revival done in a new way. We are developing Star Wars Battlefront, which to us is a new IP, even though it isn’t technically,”

“We have six to eight completely new IPs in the works. The day we stop making new IP is when we go onto life support. We need to incubate new ideas and push creative boundaries.”

Nu zijn Mirror’s Edge 2 en Star Wars: Battlefront geen games die wij onder ‘nieuw IP’ verstaan, maar dit betekent wel dat ze nog minimaal vier andere games in de maak hebben die niet al deel uitmaken van een bestaande franchise. Wij zijn erg benieuwd, maar gelijktijdig een beetje sceptisch. Zou EA inderdaad ook de intentie hebben de games uit te geven, of belanden deze voor ze het levenslicht te zien krijgen in de prullenbak?