Er waren de laatste tijd nogal wat problemen rondom Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. De game had te kampen met wat technische problemen, waarvan géén echt onbekend zijn voor de eerste dagen/weken na de release van een MMO. Gelukkig werkt Square Enix enorm hard aan oplossingen en ondertussen zijn veel van de eerder aangegeven restricties opgeheven.

Nadat de eerste patch voor Final Fantasy XIV online verscheen, had Square Enix om dezelfde problematiek te voorkomen enkele restricties opgelegd. Tevens haalde Square Enix de digitale winkelrekken leeg om er zo voor te zorgen dat de nieuwe servers niet weer in rap tempo onder hoge druk stonden. Had je eerder wel al de digitale versie gekocht, dan kreeg je zelfs je geld terug!

Wie in de tussentijd toch een fysiek exemplaar van de game wist te ritselen, stond alsnog voor een gesloten deur. Square Enix had namelijk het aanmaken van nieuwe personages stop gezet. Alleen in de drie nieuwe Worlds (JP: Pendaemonium en EU/NA: Famfrit, Lich) was dit wel mogelijk en daarom werd hier binnen elke uren al topdrukte ervaren.

Na de update ging alles weer stukken beter. Spelers hebben nog minimaal last van volle Worlds en ook werkt het ‘Queue’-systeem (het in de wacht gezet worden voor wanneer er plekken vrijkomen in de World) nu zonder problemen. Door dit succes is nu ook de ‘Character Creation’ weer mogelijk in meer dan de helft van alle Europese en Amerikaanse servers. Heb je niet de mogelijkheid gehad om te spelen, grijp dan nu je kans!

Indien je twijfelt, lees dan de preview van mijn collega Roel of kijk uit naar mijn review in de aankomende week!