Eerste patch voor Final Fantasy XIV: A Realm Reborn groot succes, meeste restricties opgeheven


Er waren de laatste tijd nogal wat problemen rondom Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. De game had te kampen met wat technische problemen, waarvan géén echt onbekend zijn voor de eerste dagen/weken na de release van een MMO. Gelukkig werkt Square Enix enorm hard aan oplossingen en ondertussen zijn veel van de eerder aangegeven restricties opgeheven.

Nadat de eerste patch voor Final Fantasy XIV online verscheen, had Square Enix om dezelfde problematiek te voorkomen enkele restricties opgelegd. Tevens haalde Square Enix de digitale winkelrekken leeg om er zo voor te zorgen dat de nieuwe servers niet weer in rap tempo onder hoge druk stonden. Had je eerder wel al de digitale versie gekocht, dan kreeg je zelfs je geld terug!

Wie in de tussentijd toch een fysiek exemplaar van de game wist te ritselen, stond alsnog voor een gesloten deur. Square Enix had namelijk het aanmaken van nieuwe personages stop gezet. Alleen in de drie nieuwe Worlds (JP: Pendaemonium en EU/NA: Famfrit, Lich) was dit wel mogelijk en daarom werd hier binnen elke uren al topdrukte ervaren.

Na de update ging alles weer stukken beter. Spelers hebben nog minimaal last van volle Worlds en ook werkt het ‘Queue’-systeem (het in de wacht gezet worden voor wanneer er plekken vrijkomen in de World) nu zonder problemen. Door dit succes is nu ook de ‘Character Creation’ weer mogelijk in meer dan de helft van alle Europese en Amerikaanse servers. Heb je niet de mogelijkheid gehad om te spelen, grijp dan nu je kans!

Indien je twijfelt, lees dan de preview van mijn collega Roel of kijk uit naar mijn review in de aankomende week!

Boxshot Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Releasedatum:
27-08-2013
Genre:
Role Playing Game
Uitgever:
Square Enix
Ontwikkelaar:
 1.    7509 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  Hoe dan ook ik vind het erg slecht geregeld. Het is niet normaal dat je preordered en dat je er niet inkomt. Zelfs een week later is het nog niet perfect als ze het wel voorelkaar krijgen met games zonder maandelijkse kosten dan blijft het toch erg triest.

 2. crew Redacteur -    2221 XP
  Sensu's avatar

  @Flaming_Kaiser: Hmmm, ik begrijp je kwaadheid maar het probleem niet. Ik speel zelf de game met niets dan gemak, de character creation is up, alles werkt en geen gezeik. Dan ben jij echt de uitzondering op de regel en hiervoor zou ik dus contact gaan opnemen met SE als dit aanblijft.

  Als reactie op je forumtopic heb ik namelijk onderzoek gedaan en vond dit reden genoeg om een artikel te posten op de frontpage, want eigenlijk werkt alles naar behoren. Vind het vreemd iig! Maar wel erg vervelend voor je. 🙁 Stuur me ff een PB anders en leg je probleem iets concreter uit. Wellicht kan ik je verder helpen of anders doorverwijzen naar iemand die dat wel kan.

 3. Anoniem -   
  77.171.4.xxx's avatar

  Als je pre-order hebt gedaan, had je toch ook early acces? Toen waren er nog mogelijkheden genoeg om er 1 aan te maken’

 4. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  Nou ben ik dus toch eens niet met je eens. Het is wel iets beter, maar echt nog lang niet top. FF XIV ARR kent een aardige lag, s’avonds uitloggen kun je beter uit je hoofd laten, tenzij je de rest van de avond niet meer online wilt. Moogle is nog altijd gesloten voor nieuwe spelers…

  Ik vind het een onwijs gaaf spel, ik vermaak me er prima mee.

  Maar om nou te zeggen dat alle problemen opgelost zijn, niet dat gaat iets te ver.

  De early acces tijd bestond uit down time door servers die plat gingen, al snel werd het aanmaken van nieuwe karakters niet mogelijk meer gemaakt door SE. Hierdoor krijgt iedereen gratis een week speeltijd, ook de mensen die de game niet pre-orderden. Dat is dan weer erg netjes te noemen.

  Maar ik blijf erbij, zodra deze game op de PS4 te krijgen is, schaf ik een PS4 aan. Grafisch vind ik de PS3 versie niet helemaal geweldig. Het gebeurde al een aantal keren dat ik niet wist wat de bedoeling was, puur doordat de NPC niet in beeld kwam. Hopelijk is dat bij de PS4 versie verleden tijd.

 5.    7509 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @Sensu: Gisteravond om 12 uur een character aangemaakt had ik niet oveel aan want ik moest om half 7 uit mijn bed no gaming time. 🙁

 6.    806 XP
  ShadowhunterrX's avatar

  @Anoniem:

  Misschien helpt het om van PSN af te melden. Dan ben je al meer van de lagg af. Het laden van NPC`s ligt puur aan het gebied waar je bent of het heel druk is. Het probleem is ook op de PC , maar als het extreem druk is. Gisteren avond was Odin verschenen en het was zo druk dan je gewoon bijna niks zag.

  Het 2e wat je zegt dat je in de avond niet online kan klopt niet helemaal. Na Woensdag kan je gewoon rustig inloggen en spelen. Af en toe een Queue van max 5 min en spelen maar. Ik zit op Moogle , 1 van de drukke en altijd 1 van de dichte servers :P.

  Waarom zou je de PS4 versie aanschaffen als je de PS3 versie al hebt 😛 ? PS3 FFXIV gebruikers krijgen de PS4 versie gratis.

  *Afmelden van PSN tijdens het spelen van FFXIV*
  XMB – > Accountbeheer -> Driehoekje afmelden -> Druk X om bij je inloggegevens te komen -> Druk dit weg met O -> Voila offline van PSN , maar je kan FFXIV blijven spelen.

 7.    1384 XP
  Bappie-NL's avatar

  @ShadowhunterrX:

  Nou ja… Anoniem??? Ik was het Bappie-NL… 😉 Raar dat er anoniem staat.

  Hmz nog maar eens opnieuw dat trucje proberen. Van de week ook geprobeerd, maar dan in de verkeerde volgorde.. Eerst game afgesloten, die krijg je zonder aanmelding op het PSN niet meer aan het werk.

  Nu maar eens proberen zonder de game af te sluiten.

  Overigens heb ik nog steeds problemen met inloggen s’avonds. Ik log dus ook niet meer uit, tenzij ik naar bed ga en toch niet meer ga spelen.

  De PS4 versie puur omdat ik er echt last van heb dat veel NPC’s en spelers niet geladen worden. Tenzij ik heel lang in een ruimte blijf staan. Voorbeeld is het ventje bij de lift in Uldah, die zie ik echt niet, totdat ik minstens een minuut blijf stil staan. Daar hoop ik op de PS4 geen last meer van te hebben. Daarnaast hou ik van beeld kwaliteit en die wordt vast beter met de PS4 versie. En ik wil natuurlijk de CE hebben!!! 😀