Als afsluiter van de pre-TGS persconferentie kondigde Sony PS Vita.tv aan en dit is een kleine box van 6 bij 10 centimeter dat als een soort algemene hub dient. Het kleine apparaatje stelt je in staat om PlayStation Portable en PlayStation Vita games op je televisie te spelen met een DualShock 3 controller – dit werkt met een bibliotheek van 1300 handheld games (PSP, PSV & PSOne).

Naast dat je er games mee kunt spelen op je TV zal PS Vita.tv ook te gebruiken zijn voor netwerkservices als Hulu, Music Unlimited en NicoNico. Daarnaast zal PS Vita.tv ook werken met de PlayStation 4. Denk dan aan Remote-play features om PS4 content te streamen voor het geval je PS4 ergens anders in huis staat. Ideaal bijvoorbeeld als je PlayStation 4 in de woonkamer staat, maar je ook op je slaapkamer van de mogelijkheden gebruik wilt maken.

Verder bevat PS Vita.tv nog een gamecard slot voor PS Vita games alsook een memorycard slot, een USB 2.0 poort en een HDMI output die 480p, 720p en 1080i ondersteund. Intern bevat het apparaat een geheugen van 1GB.

Op 14 november zal PS Vita.tv verschijnen in Japan en de basis unit kost rond de $100. Ook zal er een bundel verschijnen voor een omgerekende prijs van $149 en deze bevat PS Vita.tv, een memorycard van 8GB en een DualShock 3 controller.

Of PS Vita.tv ook naar Europa komt is niet bekend. Vooralsnog is het een aankondiging voor Japan alleen volgens Shuhei Yoshida, zo meldt Polygon.