Vanmorgen om 08.00 uur hield Sony Japan Asia een persconferentie in aanloop naar de Tokyo Game Show. Het belangrijkste nieuws heb je inmiddels hier op PSX-Sense kunnen lezen. Zo zagen we de aankondiging van een nieuw PS Vita model, de 64GB memorycard, de Japanse release van de PlayStation 4 en meer. Tijdens de twee uur durende persconferentie werden er ook nog een hoop andere zaken aangekondigd.

Hieronder een overzicht van games en meer die ook nog de revue passeerden tijdens de persconferentie.

  • Dynasty Warriors 8 – Dynasty Warriors 8 is vanmorgen officieel aangekondigd voor de PlayStation 4. Doordat de nummering in Japan iets anders loopt dan in het Westen krijgt deze game nummer 8 opgeplakt, maar er bestaat een goede kans dat deze game – als die naar het Westen komt – een ander nummer krijgt. Dynasty Warriors 8 zal op 22 februari 2014 bij de lancering van de PlayStation 4 gaan verschijnen.
  • Final Fantasy X/X-2 HD – Er verschijnt bij de release van Final Fantasy X/X-2 HD een bundel in Japan met hierbij een unieke PlayStation Vita. Of deze bundel ook naar het Westen komt is niet bekend op dit moment.
  • Final Fantasy XIV: A Realm Reborn – De game is al uit op de PlayStation 3, maar zal ook op de PlayStation 4 gaan verschijnen. Van te voren zal er nog een beta gehouden worden en deze beta gaat van start op het moment dat de PlayStation 4 uitkomt in Japan – 22 februari 2014. Of de beta ook in Europa gehouden zal worden is niet bekend.
  • Guilty Gear Xrd -SIGN- – Arc System Works werkt aan Guilty Gear Xrd – SIGN- en deze game komt naar de PlayStation 3 en de PlayStation 4 toe.
  • Gran Turismo 6 – In Japan zal een Gran Turismo 6 bundel gaan verschijnen. Deze bundel bevat een exemplaar van Gran Turismo 6, een speciaal boek en een 250GB PlayStation 3.
  • PS Vita games – Sengoku Musou 4, Warriors Orochi 3 Ultimate en Samurai Warriors 2 HD verschijnen allemaal dit jaar en in de loop van 2014 op de PlayStation Vita.
  • Level 5 – Ontwikkelaar Level 5 (bekend van Ni no Kuni) kondigde hun nieuwe game aan die luistert naar de naam: Wonder Flick. Deze game komt naar de PS Vita, PS3 en PS4.
  • PS4 games – Naast de grote titels die apart besproken werden, werden er ook nog andere games tussendoor voor de PS4 aangekondigd, deze waren: Phantom Breaker, Mobile Suit Gundam, Xtreme Legends, Dream Club, Idolmasters en EDF: Earth Defense Force.