Veel games worden tegenwoordig enkele dagen voordat ze officieel verschijnen al verscheept naar de winkels om vervolgens vroeger in de schappen te belanden. Veel uitgevers doen hier niet al te moeilijk over, want er zijn slechts een handjevol games die je niet van te voren al kunt krijgen. Een goed voorbeeld hiervan is Call of Duty, die geen seconde eerder dan 00.00 uur op de dag van release verkocht mag worden.

Rockstar wil ook niet dat GTA V al eerder in de handen van gamers terecht komt en daarom hebben ze retailers gevraagd om de game niet eerder dan 16 september uit te sturen. Simply Games heeft tegenover VideoGamer.com aangegeven dat Rockstar dit aan elke retailer in heel Europa heeft gevraagd. Als een retailer toch voor de 16e GTA V uitstuurt dan zullen hier ongetwijfeld sancties op staan vanuit Rockstar, alleen wat die sancties zijn is koffiedik kijken.

“We can confirm 100% that we guarantee to ship your copy(s) of this game on Monday September 16th. Every online retailer in Europe will be shipping this game on that specific date – not any earlier.”

Als je je hoop had gevestigd op een eerdere verzending dan kun je er vanuit gaan dat dit niet zal gebeuren. De kans dat je GTA V eerder dan 17 september in je handen krijgt is namelijk zeer, zeer klein.