Op de persconferentie voorafgaand aan de Tokyo Game Show kondigde Sony PS Vita.tv aan. Met dit nieuwe product, waarvan nog niet duidelijk is of dat deze ooit naar ons land komt kun je games die bedoeld zijn voor de PS Vita op een televisie spelen. Hoe zit het alleen met de games waarbij de controls via het touchscreen van zeer groot belang zijn?

Moet je dan met je vingers over het scherm van je televisie bewegen? Nee, natuurlijk niet, maar Sony lijkt hier wel aan gedacht te hebben. Op de Japanse PlayStation site gaf men details vrij hoe het gaat werken. TheSixhtAxis is zo vriendelijk geweest om het te vertalen en zo komen we erachter dat je via L3 en R3 de bewegingen die normaal nodig zijn op het scherm kunt nabootsen.

Je moet de sticks dus indrukken wat ons niet heel handig lijkt en daarbij heb je tevens de bewegingen die je aan de achterkant moet doen met je vingers. Voor het kantelen hoeven er geen problemen te zijn aangezien je dat al kan doen met de DualShock 3. Voorlopig ben ik zelf wat sceptisch wat betreft de uitvoering van dit alles ondanks dat het een fraai concept is.