Ubisoft heeft vandaag tijdens de Ubisoft Digital Days Child of Light aangekondigd voor een release op de PlayStation 3, PlayStation 4 en diverse andere platformen. Deze game schotelt je een avontuur voor in het magische land Lemuria waar spelers mysteries moeten onthullen, turn-based gevechten uitvoeren en meer.

Inderdaad, turn-based. De game is geïnspireerd door klassieke RPG’s en jij zult als speler de rol aan nemen van Aurora. Aurora is van huis gestolen en in een poging terug te keren zal Aurora de zon, de maan en de sterren terug moeten brengen. Deze worden namelijk gevangen gehouden door de mysterieuze ‘Koningin van de Nacht’.

Toch staat Aurora er niet helemaal alleen voor, want je zult bijgestaan worden door een vriend met de naam Igniculus. Saillant detail, Igniculus is geen persoon, maar een vuurvlieg. In het avontuur zal Aurora tegenover haar grootste angsten komen te staan, waaronder draken en andere mythische wezens.

Hieronder hetgeen Patrick Plourde, creative director bij Ubisoft, over de game te vertellen had:

“Ubisofts sterke punten zijn onder andere diversiteit en de vrijheid die de creatieve teams krijgen,”[…]“We willen dat Child of Light als een speelbaar gedicht wordt, een liefdesbrief aan kunst en videogames.”