Volgens David Cage is Beyond: Two Souls niet zo lineair als dat het lijkt


Met Beyond: Two Souls gaat er voor de PS3 nog een echte topper uitkomen, zoals te lezen is in onze hands-on die gisteren online ging. Quantic Dream, ook verantwoordelijk voor Heavy Rain, is de ontwikkelaar achter Beyond: Two Souls. Net als in Heavy Rain is nu al duidelijk dat Beyond: Two Souls een zeer intense verhaallijn zal bevatten. Wel een verhaallijn die ondanks zijn intensiteit jou als gamer een bepaalde richting op zal sturen waardoor de game wat lineair aan zou kunnen voelen.

Volgens Cage zullen die verschillende keuzes die jij als gamer kunt maken gedurende het beleven van het verhaal namelijk niet overduidelijk aan je gepresenteerd worden. Hierdoor kan het zijn dat jij als gamer niet door hebt dat je echt eigen beslissingen kunt nemen die van invloed zijn op het verdere verloop van het verhaal. Een gevolg daarvan kan zijn dat de game meer lineair aanvoelt dan dat daadwerkelijk het geval is. Gamers zullen er dan ook alleen achter komen dat zij ieder een andere ervaring met deze game hebben gehad op het moment dat zij met elkaar in gesprek gaan.

“We spent a lot of time doing user tests and a lot of people who played it said it felt really linear because there were no obvious choices presented to them,”[…]”But that’s because everything was organic and implied. They didn’t see the choices,”

“It’s only when they talked to other players and compared their playthroughs that we got this water-cooler effect where they realised how their journey was different to somebody else’s.”

Boxshot Beyond: Two Souls

Beyond: Two Souls

Releasedatum:
09-10-2013
Genre:
Avontuur
Uitgever:
Sony Computer Entertainment Europa
Ontwikkelaar:
Spannende launch trailer voor de Heavy Rain en Beyond: Two Souls bundel
Gepubliceerd op 2 mrt, 2016 om 09:59
Review: Beyond: Two Souls (PS4)
Gepubliceerd op 9 dec, 2015 om 10:30
Digital Foundry test uitvoerig de PS4-versie van Beyond: Two Souls
Gepubliceerd op 1 dec, 2015 om 13:00
David Cage heeft geen plannen voor een vervolg op Beyond: Two Souls
Gepubliceerd op 30 nov, 2015 om 16:59
 1. Anoniem -   
  193.104.25.xxx's avatar

  Dat is toch juist geweldig! …net echt 🙂

 2.    3140 XP
  moes's avatar

  en dit is nog maar de ps3 dames en heren…..wat gaat quantic dream straks doen met de ps4. just imagine. 8 core processor met 8 GB GDDR5 geheugen?
  zo’n bescheiden studio levert gewoon top werk.

 3.    4537 XP
  ps3dennis's avatar

  En nu maar hopen dat de game veel “first 20min The Last Of Us” momenten heeft.

 4.    1301 XP
  coristus's avatar

  Ik vind lineariteit helemaal niet altijd een nadeel. Een goed verteld verhaal met een richting is vaak minstens net zo leuk.

 5.    1301 XP
  coristus's avatar

  @moes:
  Daar ben ik ook zeeeer benieuwd naar..