Sony mag dan wel eerder hun Amerikaanse hoofdkwartier hebben verkocht, toch betekent dit niet dat er door Sony niet meer geïnvesteerd wordt in vastgoed in Amerika. Sterker nog, Sony Computer Entertaiment America heeft nu een groot nieuw hoofdkwartier geopend in Sillicon Valley waar ongeveer 2000 medewerkers zijn ondergebracht.

In de video die je hierboven kunt bekijken gaat Jack Tretton, CEO van Sony Computer Entertainment America, in een gesprek met Bloomberg verder in op deze move. Hij geeft aan dat Sony dit gebouw op deze plaats al meer dan zes jaar op het oog had en dat zij nu voor het eerst in het bestaan van het bedrijf een waardige campus hebben.

Tretton vindt bovendien dat je meer productiviteit van je personeel terugkrijgt wanneer je hen ook de mogelijkheid geeft om gezond te eten en te sporten binnen het bedrijf.

“450,000 square feet, very hard to come by, very rare.”

“This was the jewel that we had our eye on for about 6 years and we have a true corporate campus for about the first time in our existence.”

“If you give people great food, they’re healthier. If you give them an opportunity to exercise they’re healthier, they’re more productive. They’re happier, they actually end up producing better for you.”

Dat het nieuwe hoofdkwartier echt gigantisch is blijkt bijvoorbeeld wel uit het feit dat er een muziekstudio aanwezig is bestaande uit 19 verschillende ruimtes die gebruikt kunnen worden voor het mixen, editten of opnemen van muziek. Er is zelfs een speciale ruimte aanwezig geschikt voor het maken van speelgoed en beelden die gebruikt kunnen worden tijdens evenementen. Jack Tretton geeft verder aan dat Sony toch wel een momentum heeft. Wellicht doelt Tretton op de huidige populariteit van de PS4 en het nu dus ook hebben van een prachtig nieuw hoofdkwartier.

“I think we have everything going for us now in terms of momentum behind the brand and this beautiful state of the art campus, you know, what’s not to like?”