GTA-bedenkers in de ‘Time 100’

Gebroeders Houser

In Nederland hebben wij de Quote 500, waarin de vijfhonderd meest invloedrijke personen van Nederland staan. In België is er zoiets niet, maar er is wel een tijdschrift in Amerika, Time, die jaarlijks een lijst met de honderd meest invloedrijke personen van de wereld uitbrengt. Op deze lijst staan nu de gebroeders Houser onder de ‘artiesten en entertainers’, op de 43ste plaats in de algehele lijst.

De gebroeders Houser, wie zijn dat? Nou, dat zijn de bedenkers van de succesvolle reeks Grand Theft Auto (GTA). Sam en Dan Houser zijn het brein achter de succesvolle serie, welke bijna iedere gamer wel een deel van heeft gespeeld. Daarom is het ook wel terecht dat de gebroeders Houser in ‘The 2009 TIME 100’ terecht komen.

Hierbij hebben ze ook gelijk een groot compliment gehad van één van de meest bekende en betere executive producers die er zijn: Matt Selman van The Simpsons. Zo zegt hij dat de games een mooie visie geven over de recente geschiedenis van Amerika en dat niet door een film, album of boek. En dat allemaal over de steden als New York, Los Angeles en Miami, waar de steden in GTA op zijn gebaseerd. Ze geven een mooi overzicht van de moderne tijd, net zoals Balzac of Charles Dickens dat deden vroeger. Niets meer dan lof voor Sam en Dan Houser. Kom nu maar op met een nieuwe GTA voor ons dan!

12 reacties

 1.    1799 XP
  NL-3rR0r-NL's avatar

  Leuk bericht lol, zo wordt GTA ook nog eens in een goed daglicht gezet. 🙂

 2.    1267 XP
  luctheman's avatar

  Huh? de bedenker van The Simpsons is toch Matt Groening?

 3.    880 XP
  Woofer's avatar

  @luctheman: De bedenker ja, maar volgens mij staat er toch echt executive producer en geen bedenker bij de naam van Matt Selman;)

 4.    752 XP
  SyncPeter's avatar

  Helemaal verdient ;).

 5.    1569 XP
  Wouter1980's avatar

  nice.
  centen zat dus.. 🙂

 6.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  totaal verdiend

 7.    6677 XP
  Myx's avatar

  Verdiend _O_

 8.    3422 XP
  sjoerdgames4's avatar

  Grappig. xD

 9.    798 XP
  Justinvd's avatar

  Respect.. 😉

 10.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  De Time 100 is invloed rijk en Quote 500 zijn de rijkste. Nu gaat de term ‘Money is Power’ wel vaak op maar niet echt een goede vergelijking dus 😉

 11.    673 XP
  Younistyle's avatar

  Invloed rijk???
  Bullshit… Games spelen heeft geen invloed op je gedrag etc.
  Dat hadden we toch al geconcludeerd? Hoe kunnen we dit accepteren dan?
  Of ben ik nog steeds duizelig van de 8 uur die ik net in de auto heb gereden.

 12.    535 XP
  acardipane's avatar

  Leuk die foto van hun twee