Vandaag is het zover! Relaties komen onder druk te staan, mensen zijn in een keer massaal ziek, zwak en misselijk als het om werk of school gaat: kortom de wereld staat vandaag bijna compleet stil. Even zonder gekkigheid – dit is natuurlijk wat overdreven, maar het moge duidelijk zijn dat GTA V voor veel beroering zorgt. Miljoenen gamers gaan vanaf vandaag met Rockstar’s nieuwe paradepaartje aan de slag. Op moment van online verschijnen nog één minuutje en dan stormen er massaal gamers de lokale gamestore binnen om hun exemplaar te bemachtigen!

Velen gamers zullen zich weer onderdompelen in de grote immense omgeving van Los Santos. Desondanks heeft Rockstar ook wat kleinere zaken in detail verwerkt in de game. Videogamer heeft er hier 11 van vermeld die ook nog eens erg leuk zijn om te weten. Deze onderwerpen zetten wij dan ook graag voor jullie op een rijtje. Lezen is wel op eigen risico, want sommigen onder jullie willen er zo min mogelijk van weten tot ze zelf de game in handen krijgen!

  Het zo goed als ontbreken van laadtijden

  In GTA V zijn er eigenlijk geen laadtijden aanwezig. Wellicht wanneer je een taxi in springt of je maakt gebruik van het snel reizen, dan kan er even een zwart scherm opdoemen. Dit zal echter niet lang duren – zeker als je je bedenkt hoe groot de game eigenlijk is. Dan zullen die enkele seconden je niet veel uitmaken.

  Je GPS stopt tijdens het verstoppen in een tunnel

  Hoe zeer Rockstar aan kleine details gedacht heeft blijkt wel uit het volgende: het GPS systeem wat in GTA V verwerkt zit zal verdwijnen zodra jij een tunnel in duikt. Dit kan toch verdomd handig zijn wanneer de politie in grote getale op je hielen zit.

  Radio stations werken niet over de gehele map

  Wanneer je de tijd neemt om van de wereld om je heen te genieten, ver buiten de stad zal je merken dat de ontvangst van je radio zal afnemen. Mocht je net in de flow zitten door een bepaald nummer, rijd dan niet te ver weg van de zendmasten!

  Reacties van omstanders na het crashen van hun auto

  In GTA V zal er niet alleen geprobeerd worden om je in elkaar te slaan nadat je iemands auto total los hebt gereden, maar na een botsing kan het ook zijn dat de andere rijder zijn raampje open schuift en je een middelvinger geeft. Leuk om te weten.

  GTA V personages zijn wel gestoord, maar niet dom

  Het is grappig om te zien dat wanneer Micheal, Trevor of Franklin tijdens het rijden op een motor gebeld worden, zij gebruik maken van de speaker in de helm.

  GTA IV blijft bestaan

  Rockstar zou Rockstar niet zijn wanneer er niet enkele easter eggs in de game verwerkt zaten, bijvoorbeeld dat veel mensen die je op straat tegenkomt de naam van Nico Belic (GTAIV) zullen noemen of enkele van zijn kenmerkende acties zullen uithalen.

  Trevors tattoo

  Trevor heeft een tattoo op zijn arm en dat is er niet zo maar één! Het is namelijk een tattoo die is opgedragen aan Michael. Waarom dit is kunnen ook wij nog niet zeggen. Dit zal wellicht gaandeweg het spelen van de singleplayer duidelijk worden.

  J.B’s radioprogramma

  Het maakt niet uit of je bekend bent met dit personage, ingesproken door Leon Black uit de comedyserie Curb Your Enthusiasm, waar het om gaat is dat je graag naar J.B. Smoove op de radio zal luisteren. Hij is zo ontzettend grappig, dat hij gezamenlijk met The Fernando en nog een ander personage ervoor zorgt dat je in je auto blijft cruisen, omdat je wil weten wat hij allemaal te zeggen heeft.

  Het skippen van missies

  Jawel, het zal mogelijk zijn om missies te skippen. Na meermaals het ‘Game Over’ scherm gezien te hebben, kun je ervoor kiezen om de desbetreffende missie over te slaan. Doordat veel gamers vonden dat de checkpoints tijdens de vaak moeilijke missies niet veel soeps waren en daardoor vaak de game niet eens uitspeelden, hebben ze voor deze optie gekozen. Dan kun je nu eindelijk eens de game spelen tot aan de credits!

  Omstanders filmen je terwijl jij iemand in elkaar slaat

  Los van het morele aspect hieraan laat het wel weer zien waar Rockstar allemaal aan gedacht heeft bij het ontwikkelen van de game. Want is dit niet iets wat jij ook zou doen als je iets geks op straat ziet gebeuren? Wanneer je iemand op straat in elkaar slaat zullen omstanders jou namelijk op film vastleggen met hun smartphone.

  Flip een auto op zijn dak

  In de openingsmomenten van de game zal je verteld worden dat je je auto op zijn dak ‘moet flippen’. Dit kan je doen met enkele bewegingen van je pookje.

Dit zijn wat ons betreft leuke wetenswaardigheden en wij zijn natuurlijk ook erg benieuwd naar jullie bevindingen tijdens het spelen. Tot ziens in Los Santos!