http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5238c5b3759f6.jpg

Gisteren kwam natuurlijk het langverwachte GTA V uit, de verkoop van de game ging al op veel plekken s’ nachts om 00:00 van start. Bij een aantal winkels, zoals de verschillende filialen van Media Markt en Bart Smit, stonden lange rijen van gamers die al direct aan de slag wilden gaan met de game. Het is dan ook te verwachten dat GTA V een verpletterend record zal gaan neerzetten als het aankomt op het aantal verkochten exemplaren wereldwijd. Analist Colin Sebastian van Robert W. Baird & Co verwacht dat GTA V in de eerste maand ongeveer 1 miljard dollar zal gaan opbrengen.

“Given the significantly higher installed base of relevant console platforms at launch, greater sales concentration among the top video game franchises, and unprecedented pent-up demand, we expect GTAV to outpace GTAIV sales, and generate roughly $1 billion in retail sales during the first month”.

Dit is natuurlijk geen misselijk bedrag, zeker niet als je het dus vergelijkt met de opbrengst van GTA IV toendertijd. Die bracht namelijk op de eerste dag na de release 310 miljoen dollar op, na de eerste week was dit 500 miljoen dollar om uiteindelijk na de eerste maand uit te komen op 900 miljoen dollar. Rockstar mag de champagne wat betreft dit nieuws dus nog niet ontkurken, al verwachten wij toch zeker wel dat GTA V de opbrengst van zijn voorganger gaat overstijgen.