De PS4 is vanaf december te koop in Azië

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5239729075094.jpg

Opvallende aankondiging van Sony tijdens de Tokyo Game Show vandaag, de PS4 is namelijk vanaf december verkrijgbaar in Sony’s Aziatische markt. Dit terwijl Sony de console in Japan pas vanaf februari gaat verkopen, toch bijzonder aangezien Japan altijd de eerste was en het ook Sony’s thuisland is.

Japan zal dus één van de laatste landen zijn die de PS4 krijgt en met een december release in Azië zal de console verkrijgbaar zijn in China, Zuid-Korea, Taiwan en Hong Kong. Japan krijgt daarentegen wel weer de PS Vita TV in november, maanden voordat alle andere landen dit krijgen.

Opvallende strategie dus van Sony, maar de PS3, PSP en ook de PS Vita kennen een behoorlijk marktaandeel in Japan, het is namelijk niet echt een cultuur wat snel nieuwe consoles of handhelds adopteert.

 1.    1862 XP
  elazzja's avatar

  Voor het eerst dat er officieel een console in China lanceert. Ik vraag me af hoeveel men er daar gaat kopen.

 2.    177 XP
  SQUAD-LEADER-NL's avatar

  ben blij dat ik hem al on november heb

 3.    806 XP
  ShadowhunterrX's avatar

  @elazzja:

  Ik denk wel veel !

  Ze kopen hem -> Japan doet iets verkeerd -> Chinezen boos en slaan PS4 kapot -> Rage voorbij en hebben spijt -> Kopen een nieuwe PS4. XD

 4. crew Redacteur -    2011 XP
  WJayW's avatar

  Het is te hopen voor Sony dat ze met deze strategie niet hun eigen ramen ingooien eb dat MS er straks ineens met een groter marktaandeel ervan doorgaat in Japan. Maar de aziatische markt zal ook wel stormlopen net als de rest van de wereld voor een nieuwe console, gok ik.

  @ShadowhunterrX:

  Lol, doet me denken aan de launch van de PS3… ken je die fimpjes, “smash my PS3”? Hier een link anders http://www.youtube.com/watch?v=sWnfZQ7h6ck
  Daar staan mensen in de wachtrij bij de launch, lopen naar buiten met hun console, gaan voor de rij staan en slaan hun nieuwe console helemaal kapot…de gezichten van de mensen in de rij is schitterend.

  Zie het zo gebeuren bij de PS4.

 5.    1034 XP
  mickvl's avatar

  Hihihi ik ben eind december in Taiwan *wrijft in handjes*