Rijen dik stonden in de nacht van maandag op dinsdag voor de verschillende filialen van Media Markt, Bart Smit en Gamemania. Regen en wind werd getrotseerd. Dat was allemaal niet erg, want we moesten en zouden GTA V kort na middernacht al in onze PS3 kunnen stoppen. Toch waren er ook veel gamers die niet hun regenjas van de kapstok hoefden te halen. Zij hadden GTA V al van tevoren via het PSN gedownload.

Dat is natuurlijk erg makkelijk, maar het is niet leuk wanneer je merkt dat de game dan niet zo soepel draait als bij een vriend die GTA V gewoon uit de winkel gehaald heeft. Digital Foundry is hierachter gekomen door de Blu-ray versie van GTA V te vergelijken met de versie afkomstig van het PSN. Daaruit blijkt dat die laatste wel erg veel last heeft van texture pop-up. Dit zou te maken hebben met de streaming opties van de game. Digital Foundry raadt iedereen die GTA V nog moet aanschaffen aan dit niet via het PSN te doen.

“At this point in time we cannot recommend the digital download version of Grand Theft Auto 5, as it introduces streaming/pop-in issues that are simply not an issue in the retail disc version of the game.”

“While the issue isn’t ever-present, this shot selection demonstrates some of the problems. In all cases, we find that the retail disc game offers the superior GTA5 experience.”

Om dit verhaal te onderbouwen hebben ze een video online geplaatst waarin de Blu-ray versie en de PSN versie van GTA V met elkaar vergeleken worden. Het verschil is toch wel duidelijk waar te nemen en dit is wat ons betreft dan ook schokkend te noemen. Wij zijn dan ook benieuwd wie van jullie allemaal GTA V via het PSN binnengehaald heeft en of jullie dit probleem ook herkennen. Laat het ons weten in de reacties hieronder!