Peter Molyneux is ons allen wel bekend. De man heeft een staat van dienst om u tegen te zeggen. Als baas van Lionhead Studios heeft hij onder anderen games als Themepark, Black and White en de Fable franchise op zijn CV staan. Blijkbaar doet hij niet mee aan de hype die GTA V heet. Hij is namelijk niet echt onder de indruk van de 800 miljoen dollar die Rockstar’s blockbuster binnen 24 uur na de release wist op te brengen.

Ook het waarschijnlijke vooruitzicht dat de opbrengst van GTA V binnen een maand meer dan 1 miljard dollar zal bedragen kan Molyneux totaal niet deren. Hij is eerder onder de indruk van de inkomsten die sommige games voor de mobiele platformen weten op te brengen.

“Sounds impressive, doesn’t it? No. That’s not impressive.”

“What is outstandingly impressive is the success of mobile companies like Supercell, who has released games including Hay Day and Clash of Clans,”[…]”Those games, which were released 18 months ago, are achieving revenue between $3 million and $5 million each day. That is impressive.”

Of Molyneux nooit echt een fan is geweest van het werk van Rockstar weten we niet, wel lijkt ons de prestatie die GTA V nu neerzet behoorlijk indrukwekkend.