Er verschijnt de laatste tijd heel wat nieuws online over de mogelijkheden om te upgraden van PS3 games naar PS4 games. Dit is bij meerdere games mogelijk, waaronder Battlefield 4, Call of Duty: Ghosts en Watch_Dogs. Voor verschillende uitgevers zijn er verschillende spelregels, maar één is voor allen gelijk: je moet de disc in je bezit hebben.

Heb je de game digitaal aangeschaft, dan zul je geen problemen ondervinden. Dacht je echter slim te zijn en de game te verkopen wanneer je de PS4 game hebt aangeschaft tegen gereduceerde prijs, dan zit er helaas een addertje onder het gras. Naast het feit dat je de bijgeleverde code voor de korting moet invoeren vóór een bepaalde tijd, zul je ook de disc in de PS4 moeten stoppen. Anders kun je de next-gen versie van de game niet opstarten, dit maakte Sony bekend via het PlayStation Blog.

De prijzen en uiterste data voor de games die bevestigd zijn voor de upgrade kun je hieronder terugvinden.

  • Assassin’s Creed IV: Black Flag – Prijs €9,99 – tot 31 januari, 2014.
  • Battlefield 4 – Prijs €9,99 – tot 28 maart, 2014.
  • Call of Duty: Ghosts – Prijs € 9,99 – tot 31 maart, 2014.
  • NBA 1K14 – Prijs € 14,99 – tot 31 maart, 2014.
  • Watch_Dogs – Prijs €9,99 – tot 31 januari, 2014.

Tip: Ben je in de aankomende maanden na de release nog niet van plan om een PS4 aan te schaffen of heb je hem gevaarlijk laat besteld? Voer dan gerust je code alvast in op de PlayStation Store, want voor de korting heb je geen PS4 nodig.