AMD denkt voordeel te halen uit de next-gen consoles bij het ontwikkelen voor de PC


AMD is verantwoordelijk voor het maken van de hardware voor zowel de PS4 als voor de Xbox One. Dit heeft er volgens Vice President of Marketing van de Graphics Products Group, Matt Skynner, toe geleid dat AMD een voordeel heeft wat betreft het ontwikkelen van hardware rondom PC games.

Toen ze bij AMD merkten dat het gamen op een console als maar groter werd, zijn ze gaan nadenken over hoe ze de verschillende markten het beste kunnen bereiken, zoals ook markt van PC games. Deze markt heeft tegenwoordig veel te maken met games die geport worden vanuit een console versie. Omdat zowel de hardware van de PS4 als van de Xbox One met de technologie van AMD is ontwikkeld gaan PC games daardoor beter presteren volgens Skynner. En AMD vergroot op die manier ook haar marktaandeel.

“[A] couple [of] years ago when we saw how the console thing was gonna shake out, we thought how can we leverage this to a better Radeon gaming solution across other markets, also.”

“As you know when consoles are first launched, games are first developed on console and then ported to PC. Because it’s our architecture there, it’s easier to port the games. And because they’re first developed on our hardware, there should be a performance advantage. They should run better on our hardware.”

“So if we can create that performance advantage on the PC, from a graphics point of view, then we can give our customers a better gaming experience and grow our market share.”

Skynner gaf ook aan het niet eens te zijn met de recent door Valve gedane uitspraken dat de PC markt aan het inkakken is. Volgens hem zorgt de lancering van de next-gen consoles er juist voor dat de PC markt weer zal gaan groeien. Daarbij zijn er volgens hem ook geen pure console of PC gamers meer.

“PC gaming is alive and well,” he insists. “That’s a segment that’s growing. Whenever new consoles come out it gives a boost to gaming overall. Because the architectures are similar, it reduces cost, makes it easier for a developer to create for console and PC.”

“Gamers aren’t console or PC gamers. In my mind gaming is gaming, and any advance in one area helps things across the board.”

Dit zijn natuurlijk erg interessante uitspraken en wij zijn dan ook erg benieuwd hoe jullie hierover denken. Laat het hieronder weten.

 1.    330 XP
  monoliet's avatar

  Ik ben anders wel een pure console gamer .
  heb vroeger pc gespeeld maar console = veel relaxter voor mij .

 2.    1326 XP
  coristus's avatar

  Klinkt heel logisch. Maar ik vraag me af hoeveel voordeel ze daadwerkelijk gaan halen.

  En gamen, tja console gamen is veel eerlijker. Als je een pc koopt met een quad-sli titan en een hexacore i7 extreme heb je gewoon een oneerlijk voordeel ten opzichte van de gemiddelde gamer op pc.. op console is dat niet het geval. Ja je kan een custom controller halen.. headsetje… maar daar houd het wel een beetje op

 3. Anoniem -   
  77.170.208..xxx's avatar

  Ik ben anders wel een pure console gamer voor splitscreen multiplayer vind het veel leuker.

 4.    64 XP
  SilverRST's avatar

  Veel consoles gamers hier zo. Wat maakt het nou uit of je een console gamer bent of een PC gamers?? Het gaat erom dat je dat game hebt voor zowel voor de console als voor de PC! Of het nou oneerlijk is als je een GTX Titan hebt en een hexacore i7, dat maakt geen bal uit want de PC heeft zo zijn voordelen om te worden geupgrade.
  Er komen next-gen consoles dus maakt het verder ook niks uit. Het gaat er puur erom dat er die game voor alle 3 de platformen zijn: PC, PS3 en Xbox360. Het is oneerlijk dat wij PC gamers zolang moeten wachten op de GTAV PC versie.
  En nee hoor, ben geen PC fanboy, heb al een PS3, PSP en PSVita. Vind gamen veel fijner op de PC.

  Eh, eigenlijk de game voor alle 5 platformen 😛
  PC, PS3, PS4, X360 en X1.

 5.    454 XP
  BornedKiller1908's avatar

  Alle 5 maar??
  Volgens mij vergeet je er een paar.. 😉