Een paar dagen geleden kon je in onze preview lezen over onze bevindingen die we met Dark Souls II hadden. De titel van ontwikkelaar From Software staat gepland voor een release op 14 maart 2014 voor de PS3 en Xbox 360. Tevens zal er binnenkort een gesloten beta van start gaan. Maar het nieuws over Dark Souls II houdt hier nog niet op.

Game director Yushi Tanimura heeft namelijk de eerder ook hier al besproken geruchten over een eventuele next-gen release van Dark Souls II opnieuw aangezwengeld. In reactie op een vraag gaf Tanimura tegenover Eurogamer aan dat hij zeer geïnteresseerd is in het ontwikkelen voor de next-gen consoles, maar dat Dark Souls II vooralsnog alleen bevestigd is voor de PS3, Xbox 360 en PC.

Zonder dat hij echter ook maar iets bevestigd, is het wel opvallend dat hij een next-gen versie op voorhand niet definitief afwijst. Dit biedt dus weer enige hoop voor liefhebbers van de serie. Daar bovenop is er op de Tokyo Game Show ook een nieuwe gameplay trailer van Dark Souls II verschenen die je hierboven kunt bekijken.