Naoki Yoshida, de game director van Final Fantasy XIV: A Realm Reborn, vertelde tijdens een panel op TGS dat er over een niet al te lange tijd een hoop nieuwe features worden toegevoegd aan de game. Het is een behoorlijke lijst voor een eerste patch.

Meerdere nieuwe dungeons zullen worden toegevoegd, waarvan één de naam Crystal Tower zal dragen. Ze werden geïnspireerd door eenzelfde gebied uit Final Fantasy III. Het zal 24 man veel virtuele pijn en moeite kosten om door middel van goede coördinatie hopelijk het einde levend te bereiken. Ook de optie van het kunnen inrichten en onderhouden van je eigen huis zal worden toegevoegd. Er zullen meer dan 380 decoratieve voorwerpen beschikbaar zijn om je huis mee te customizen. Daar houdt het niet op, want een veelgevraagde feature maakt tevens zijn opwachting: Player versus Player. Dit kan vanaf de patch in een PvP arena genaamd: ‘The Wolves’ Den’. Hierin zullen twee teams van vier spelers het tegen elkaar opnemen.

Andere toevoegingen zullen een nieuwe Primal battle tegen Good King Moogle Mog zijn, hard modi voor twee dungeons, een ‘extreme’ moeilijkheidsgraad tegen ieder van de Primals, daily quests opdrachten, willekeurige matching beloningen, een beautysalon waarin je je haarstijl kan veranderen en als laatste een schatzoek-systeem.

Yoshida had nog meer te vertellen: de statistieken. Sinds de eerste keer dat er ingelogd kon worden in de wereld van Eorzea heeft Square Enix 1,080,000 unieke logins gezien met een gemiddelde van 617,000 unieke dagelijkse logins. Het hoogste aantal spelers online heeft 344,000 bereikt. Dat is een zeer nette prestatie, als je de opstartproblemen waar de game mee te kampen had, in ogenschouw houdt.