Onnodig gezeik over de DualShock 3 controller

Je hebt mensen die aardig kunnen zeuren over de kleinste dingen en je hebt mensen die echt overal op lopen te zeuren. Zo ook Anne Kadet, die geen goed woord overheeft over de PlayStation DualShock 3 controller en dan met name over de batterij. Ze heeft namelijk in een artikel over kerstcadeaus op de financiële pagina van Yahoo! het nodige erover gezegd.

Ze is het niet eens over het gebruik van de batterij in deze controller, want als deze stuk gaat moet je een nieuwe controller kopen. Deze is volgens haar niet te vervangen en ze is van mening dat Sony de batterij moet vervangen voor de normale AA-batterijen. Nou, dan hebben wij goed nieuws voor Anne Kadet, want als journalist zijnde moet je toch maar even langer kijken dan je neus lang is.

Kijk even wat er te koop is bij Bol.com: een heuse batterij voor je PlayStation 3 DualShock 3 controller en deze zal waarschijnlijk niet alleen in Nederland zijn. Dat weten we wel zeker, dus het is onnodig gezeik over de controller van deze journalist.

“It’s all fun and games until the battery dies. Unlike its competitors, which use replaceable AA batteries, the PS3’s remote control is glued shut. When the battery goes, Sony customers have to blow $55 on a new controller.

Sony says there’s an ‘environmental benefit’ since gamers don’t have to toss their batteries on a regular basis, but Isidor Buchmann, president of battery-equipment maker Cadex Electronics, says captive batteries are becoming common because it’s cheaper for companies to eliminate the battery housing and hatch.”

21 reacties

 1.    6677 XP
  Myx's avatar

  Is ze nou echt zo dom -_- en hoe vaak komt het voor dat de batterij echt stuk is?

 2.    310 XP
  killbilspier's avatar

  ja ik vind het een erg fijne controller het enige nadeel vind ik DE PRIJS je betaald al gauw z’n 65 euro voor een controller. ik heb verschillende thirt party controllers van 10 tot 30 euro maar geen 1 was er zo goed als de orginele sony controller. al dat geklaag (voornamelijk xbox fans) van dat de controllers te licht zijn en dat ze te klein zijn en niet lekker in je handen ligt maar ik vind het gewoon erg lekkere controllers en ik vind de lichte beter dan de dualshock 3 de tril functie maakt je handen zweterig vind ik. voor de rest niks te klagen met de batterij nooit problemen gehad alleen met de r3 en L3 toets raakt snel versleten.

 3.    945 XP
  JoostNL's avatar

  Zeur niet mens! 😛

 4.    494 XP
  Boskrplanet's avatar

  @killbilspier: meer zweten door de trilfunctie? ZEVER: of je zweet (waar je niks aan kan doen) of je zweet niet. Ik vind de zwaardere controller beter in de hand liggen gewoon omdat ie meer weegt. Da’s net beter. De lichtere voelt goedkoop aan. Ik heb nog NOOIT problemen gehad met eender welke controller van de ps3, alleen mijn trigger toets R2 is te gevoelig geworden door overmatig gebruik.

 5.    1106 XP
  ferrariking's avatar

  normale AA-batterijen zijn kut:P (dat vind ik rot aan de wii/xbox360 controller)

  ps3 controller zijn hier tekoop: http://dealextreme.com/products.dx/category.600

  of http://dealextreme.com/details.dx/sku.12677

 6. Anoniem -   
  77.168.60.210 (Niet geregistreerd)'s avatar

  ik vind het ook een fijne controller en ik wil wel graag een 2e maar die is 60 euro 🙁 ik wacht dan liever tot die goed koper is of ik vraag hem op mn verjaardag 😛

 7.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  lol epic fail

 8.    35 XP
  ProGunNL's avatar

  ik haat het juist die dikke AA blok onder mijn x360 controller

 9.    1919 XP
  ddvos's avatar

  ik vind het een hele gooide batterij gaat echt heel lang mee ik hoef hem bijna nooit op te laden en voor dat je zo iets doms zegt kijk je toch eerst of je er een nieuwe batterij in kan zetten

 10. Anoniem -   
  80.101.216.225 (Niet geregistreerd)'s avatar

  Wat een fanboys hier.
  Kom op, accepteer een beetje kritiek

 11.    515 XP
  Dead-M's avatar

  Het is doelloze kritiek, dus wat is het probleem 🙂

 12.    369 XP
  matthijs222's avatar

  ik snap egt niet waar ze zo’n probleem van maken, ik heb nu een dualshock 3 controller voor een half tot een heel jaar lang, zonder enige problemen!

 13.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  haha ik wist dit ook niet..thnx voor de tip 😉

 14.    25 XP
  Easy-Roy's avatar

  Ben juist blij dat er niet van die gare AA Batterijen in zitten! Elke keer geld uitgeven aan nieuwe.. Kan je beter 1x in de 5 jaar een nieuwe controller kopen, ben je goedkoper uit!

 15.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  Bij mijn xbox360 al 2 keer mijn accu stuk binnen een jaar, en ik speel er bijna nooit mee 🙁 en bij m$ zeggen ze probeer eens een andere accu 🙁 ? ja ik blijf accu’s aan het kopen Grrrrr hang hem wel aan die lange usb kabel.
  Die van mijn ps3/60gb doet het nog steeds heel erg goed.

 16. Anoniem -   
  Ferry's avatar

  Beetje een dom artikel inderdaad.

  De PS3 controller is inderdaad verschrikkelijk duur al is de Xbox 360 controller met battery pack net zo duur. Die laatste is inderdaad iets zwaarder maar dat vind ik geen nadeel.

  Welke is er beter? Dat is toch iets persoonlijks. Zelf vind ik de PS2/PS3 controller net iets te klein. Het is geen onprettige controller of zo (zit nu de God Of War collectie te spelen en dit gaat uitstekend) maar persoonlijk vind ik de Xbox 360 controller net iets prettiger in de hand liggen.

  De D-pad van de 360 controller is wel minder, dat geef ik toe.

  Moet wel zeggen dat de accu van de PS3 controller minder lang meegaat als die van de 360.

 17.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  @Ferry:

  Moet wel zeggen dat de accu van de PS3 controller minder lang meegaat als die van de 360:
  Ja maar de accu van de xbox360 is na een paar keer opladen al stuk. Gelukig heb ik thuis nog een 15min lader met batt die je vaker dan 1000 keer kan opladen.

  De D-pad van de 360 controller is wel minder, dat geef ik toe:
  De d-pad van de xbox komt regelrecht uit de HEL….!! hij is zo ongelofelijk irritant, dat ik soms de neiging heb om hem stuk tegen de muur te smijten. een ware prul dus!

 18.    359 XP
  Ernesto!'s avatar

  Ok… xD

 19. Anoniem -   
  Mairk's avatar

  De dualshock zal bij haar wel snel leeg zijn! 😉

 20. Anoniem -   
  82.204.46.26 (Niet geregistreerd)'s avatar

  je kan een controller ook importeren. Dan kun je hem zeker wel voor minder dan 45 euro krijgen! (zie bv. www.zavvi.co.uk en dat is dan de eerste waar ik keek!)
  Daarbij kun je de accu vervangen (is wel iets lastiger dan bij een xbox controller), dus je hoeft helemaal niet gelijk een nieuwe te kopen.
  En als laatste: ik moet nog meemaken dat de controller knoppen de accu overleven. Bij mij is eerder 1 van de knoppen lam waardoor ik een nieuwe moet kopen dan dat de accu het niet meer doet.

 21.    442 XP
  rwss's avatar

  Zoals altijd is er voor de batterij een vervangen exemplaar verkrijgbaar, zoals bij alle Sony producten kom je met een kleine kruis schroevendraaier
  en een vervangend onderdeel er altijd heel goed vanaf.

  Maar naar mijn weten is er wel in europese wet in de maak
  dat producten met een batterij deze makelijk vervangbaar
  moeten hebben, dit houdt in zonder dat je ergens schroeven uit moet draaien, dat is ook niet verkeerd.
  Maar als je het juiste gereedschap hebt dan maakt het niet zo veel uit.