Dan Houser zou graag een nieuwe Bully willen ontwikkelen


GTA V breekt momenteel record na record en veel winkels in Nederland hebben het spel dan ook niet meer in de schappen liggen. Ondanks dat er ook nog DLC voor GTA V zal uitkomen heeft Dan Houser van Rockstar al weer de ambitie om met een nieuw project te beginnen en dat zou zomaar eens een nieuwe Bully kunnen zijn. In een interview met Polygon geeft Houser aan dat hij veel kanten op zou kunnen met een nieuwe Bully.

“I know I want to,”[…]”Well, hopefully, you never know. There’s a lot of directions I could go with that one, it’s funny.”

Op de vraag of de protagonist uit Bully, Jimmy Hopkins, ook als character binnen de GTA franchise op zou kunnen groeien gaf Houser aan dat hij Jimmy niet op een dergelijke manier ziet ontsporen als een character uit de GTA serie. Hij gaf aan Jimmy dan ook meer als een slechte tiener in plaats van in de rol van een autodief te zien.

“I never saw him as being that level of degenerate,”[…]”I saw him as a bad teen, because he comes from a tough home, who could go either direction. He’s not going to be a carjacker. He’s too white collar for that already. He’s at a shit private school, but he’s going to end up being really happy because he’s at the worst bit of his life, or being a sort of messed up white collar doofus.”

Ook zegt Houser dat Jimmy het hart in zekere zin wel op de goede plaats heeft zitten net zoals Nico Belic uit GTA IV, al is dat bij hem op een wel wat bizarre manier. Houser sloot af door te zeggen dat Jimmy Hopkins meer het type is wat in opstand komt tegen het onrecht en bijvoorbeeld niet zijn eigen school zou platbranden.

“He was an unpleasant soul, but he had a heart. To some extant you could say the same was true of [Grand Theft Auto 4’s] Niko in a bizarre way. But [Jimmy’s] not trying to burn down the school, he’s more trying to stand up to injustice.”

Zien jullie een nieuwe Bully ook graag uitkomen, laat dit ons weten in de reacties hieronder.

 1.    3087 XP
  Patr!ck's avatar

  Lijkt me wel leuk. Heb bully nooit gespeeld wellis gameplay beelden gezien en het zag er best vermakelijk uit.

 2.    724 XP
  J-NL-B's avatar

  Wanneer zou RDR 2 komen?

 3. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Doe eerst maar red dead afmaken daarna GTA 6 en dan kijken ze maar naar die bullie

 4.    542 XP
  Gobo92's avatar

  @Naam…: gta v is net uit dus je kan eerst verwachten dat er een nieuwe red dead komt en nieuwe midnight club en bully voor dat gta 6 uit komt want ze brengen elk jaar een game uit een gta game duurt 5 jaar dus in die andere 4 jaar komen eerst ander games uit

 5.    101 XP
  Jasonace7's avatar

  Bully was een geweldige game dus kan niet wachten op deeltje 2

 6.    102 XP
  FVD's avatar

  Ook wel bekend als “Canis Canem Edit”

  Heb me zeker vermaakt met dit spel. Hoop zeker op een deel 2

 7.    1769 XP
  yannickvanloon's avatar

  Heb Bully jaren geleden bij maat op Xbox gespeeld, echt een vet spel!! Zie graag Bully2 komen! 😀

 8.    569 XP
  PS-4-Eva's avatar

  bully 2 yeah awesome, vele uren achter mijn ps2 geplakt 😀

 9.    530 XP
  Wintermute's avatar

  God, dat was echt een heerlijk spel, een vervolg zou welkom zijn.
  Maar of dat realistisch is in deze tijden, vooral in Amerika, waar om de week een mafkees een machinegeweer leegt op z’n school…..
  (okay, iets te overdreven, maar t’s de laatste tijd wel vaak raak daar..)

 10.    1816 XP
  R*forever's avatar

  hint, hint: zoek de secret message 😀

  ps: iets met het jaar 2014-2015 :p

 11.    37 XP
  HenkDeVries's avatar

  @Patr!ck: Bully heb ik echt grijs gespeeld maat, als je de kans krijgt om hem ergens goedkoop te kopen zou ik het zeker doen!

 12. Anoniem -   
  94.215.29..xxx's avatar

  Ik vond het maar een K*t game, zit er dus niet op te wachten.

 13.    102 XP
  FVD's avatar

  @Wintermute: “Jimmy Hopkins meer het type is wat in opstand komt tegen het onrecht en bijvoorbeeld niet zijn eigen school zou platbranden.”

 14.    530 XP
  Wintermute's avatar

  @FVD: Toegegeven, alles wat je uitvrat in de game was op eigen initiatief, Jimmy was een redelijke gozer, met wat…..betwijfelenswaardige acties, maar z’n hart zat op de goede plek. Dus ik zie je punt helemaal, ik wou alleen maar er even op wijzen dat het op DIT moment misschien niet zo’n slim idee is om een mogelijke High School GTA eruit te poepen. Niet dat ik geen Bully 2 wil, want…..dat wil ik wel ^_^

 15.    119 XP
  JordanMaster's avatar

  Liever Bully dan RDR.

 16.    1977 XP
  klupido's avatar

  Niet alleen Dan Houser, ik ook!

 17.    34 XP
  Black_Grouse's avatar

  Van mij mag die zeker komen!!!