The Legend of Heroes is een (heel) langlopende serie, waarvan een groot deel tot op heden alleen in Japan is verschenen. Het eerste deel van de serie verscheen in 1989 als Dragon Slayer: The Legend of Heroes. De laatstgenoemde game kwam voor consoles als de Mega Drive, Super Famicom en de TurboGrafx-16 uit.

De versie voor de TurboGrafx-16 zou de enige titel zijn die ooit in het Westen – alleen Noord-Amerika – zou uitkomen, totdat in 2005 de remake van The Legend of Heroes IV voor de PSP uitkwam. Europeanen moesten het tot 2011 uithouden om de game te kunnen spelen. In de tussentijd is ook de zogenoemde Gagharv trilogie nog in het Engels uitgebracht.

Welnu, vandaag is de game uitgekomen voor de PS3 en PS Vita (met de subtitel Trails of the Flash, in het Japans ‘Sen no Kiseki’, wederom alleen  Japan. We denken dat de kans dat deze game wordt overgebracht naar het Westen zeker aanwezig is als we de JRPG steun voor de Vita eens onder de loep nemen, maar garanderen kunnen we dat natuurlijk niet. Waarschijnlijk komt het aan op uitgever XSEED heel lief aankijken. Kijk dus hoopvol naar de trailer hierboven, welke vanuit ons optiek grafisch veel weg heeft van de game Ragnarok Odyssey.

De game zal onder andere een nieuw en sneller gevechtssysteem dan de PSP-game hanteren, welke de naam ‘Tactic Link System’ draagt. De characters zullen door middel van hun sterke banden de kracht hebben om hun tegenstanders te overmeesteren. De savegames zijn heen en weer te wisselen tussen de PS3 en PS Vita en er zit geen verschil tussen de beide versies. Net zoals bij het nog in Europa uit te komen Dragon’s Crown, maakt de game geen gebruik van de Cross Buy feature.

Was jij al op de hoogte van deze serie? En vind jij dat deze game de potentie heeft op gelokaliseerd te worden? Laat het ons weten in de reacties beneden.