Eerder deze maand onthulde Sony in Japan een nieuw model van de PS Vita alsook PS Vita.tv waarmee je bijvoorbeeld games die normaal bedoeld zijn voor de handheld ook kunt spelen met een DualShock 3 en dat op een grote televisie. Groot nieuws dus, maar helaas zijn beide producten aangekondigd voor de Japanse markt.

Daar kunnen we voorzichtig ‘voorlopig’ bij zeggen, want Fergal Gara van Sony heeft zich tegenover CVG uitgelaten over het nieuwe model van de PS Vita. Hij zei dat er nog geen plannen zijn voor een eventuele aankondiging en dat niet alles voor elke markt geschikt is, maar hou het in de gaten, aldus Gara. Daar voegde hij nog aan toe dat het eerst aankijken is hoe het in Japan gaat en dat ze dan verder gaan kijken.

“[There’s] no plan that we’re prepared to announce today. Not everything is suitable for every market, but what I will say is, watch this space, let’s get it out in Japan, see how successful it is, and take it from there.”

Dit ging dus over de handheld, die op 10 oktober zal verschijnen in het land van de rijzende zon. Over PS Vita.tv had Fergal Gara een soortgelijke uitspraak. Hij gaf aan dat Japan een perfect land is om een product als dit te lanceren, omdat de handheld het daar het beste doet. Tevens is het streamen van media volgens Gara daar al veel verder ontwikkeld dan in andere gebieden.

Als wij het voor het zeggen hadden bij Sony dan hadden we beide producten zo snel mogelijk hier uitgebracht, maar ja, dat is helaas niet zo en dus moeten we afwachten om te zien wat Sony met de twee producten presteert in eigen land.