Eerder deze week lieten we weten dat Naughty Dog nog deze week de details omtrent de The Last of Us DLC bekend zou gaan maken en dat is inmiddels via een blogpost op het PlayStation Blog gebeurd. Er zullen, zoals al bekend, drie pakketten content gaan verschijnen. Twee hiervan zijn voor de multiplayer en één is voor de singleplayer.

Het eerste pakket is het ‘Abandoned Territories’ mappack. Dit pakket zal drie maps bevatten voor de multiplayer en deze zijn de volgende:

  • Suburbs map
  • Bus Depot map
  • Hometown map

Dit pakket zal op 16 oktober gaan verschijnen. Het tweede DLC pakket zal verhaal gedreven content voor de singleplayer bevatten en Naughty Dog is pas net klaar met het casten van acteurs die de rollen van de personages gaan spelen en volgende week zal het capturen gaan beginnen. De release van deze content staat gepland voor de periode december januari (2014). Verdere details hierover ontbreken helaas nog.

Het derde DLC pakket zal wederom content voor de multiplayer bevatten en deze zal in de eerste helft van 2014 gaan verschijnen. Hierover zullen later nog details bekendgemaakt gaan worden.

Om het wachten op de DLC wat te verzachten zal Naughty Dog bonus items beschikbaar stellen voor de Season Pass houders. In totaal zullen er meer dan 60 items voor het hoofd van je multiplayer personage toegevoegd worden. Dit loopt uiteen van een Nightmare masker tot een Pigskin hoed.

Als je deze 60 items wilt ontvangen evenals de DLC in de toekomst wilt gaan spelen dan kun je een Season Pass voor The Last of Us aanschaffen. Deze kost €19.99 en hiermee bespaar je 75% op de totale kosten al zou je alle DLC los kopen.