Batman: Arkham Asylum was toch wel een positieve verrassing en het daaropvolgende Batman: Arkham City werd ook met veel positiviteit verwelkomt door gamers en pers. Niet verwonderlijk dus dat we binnenkort met een derde deel aan de slag kunnen waar ook al wat nieuws over naar buiten is gekomen. Zo kon je hier pas nog lezen dat Batman: Arkham Origins een Season Pass zal krijgen en kon je daarvoor ook al een trailer bekijken van de exclusieve content voor de PS3 versie.

Producer van de game, Guillaume Voghel, heeft nu de nieuwe modus voor de game aangekondigd, namelijk; ‘I am The Knight’. Eerst krijg je de singleplayer die met alle zijmisses in ongeveer 12 uur uit te spelen zal zijn. Dan heb je alle collectibles nog. Het zal dan ook lang duren eer je de game op 100% gehaald hebt. Daarnaast kan je, je na voltooien van de nu nog moeilijker geworden New Game Plus modus wagen aan deze I am The Knight modus. Je zal maar één leven hebben en geen mogelijkheden om te saven.

Ons lijkt dit alvast een redelijk onmogelijke opgave al heb je natuurlijk altijd diehards die dat kunstje zullen flikken. Los van deze extra modus beloofd dit derde deel echter weer redelijk wat content te bevatten en ook uitdagend te zijn. Gelukkig duurt het daarom niet lang meer voordat we met de game aan de slag kunnen.