Dit najaar zal voor ons de keuze welke next-gen console we gaan kopen niet moeilijk zijn. De PS4 zal immers als enige vanaf 29 november in Nederland en Belgie te koop zijn en de verwachting is dat dit toch zeker voor een maand of drie zo zal zijn. In onder andere de VS en Groot-Brittannië zullen de PS4 en de Xbox One wel min of mee gelijktijdig uitkomen.

Een leuk nieuwsfeitje is dan natuurlijk dat uit een poll gebleken is dat de PS4 populairder is dan de Xbox one onder consumenten. Deze poll werd vorige week tussen 23 en 27 september door Yahoo gehouden waarbij 1297 mensen zijn ondervraagd. Hiervan zei 26 procent een PS4 te zullen gaan kopen tegenover 15 procent die de Xbox One liever zal aanschaffen.

Het verschil in dit onderzoek werd voornamelijk gemaakt door de groep mensen onder de 40 jaar. Van deze groep kijkt 41 procent meer uit naar de PS4 tegenover 27 procent voor de Xbox One. Er moet wel bij gezegd worden dat de uitkomst vooral relevant is voor de regio’s waar beide next-gen consoles dus min of meer gelijktijdig verschijnen.

Ondanks dat PSX-Sense zich alleen toespitst op PlayStation gerelateerd nieuws zijn wij wel benieuwd of er misschien bezoekers zijn die ook een Xbox-One gaan halen. Laat het ons weten in de reacties hieronder!