De PlayStation 4 is massaal gepre-orderd en is de PlayStation 2 en 3 al ruim voorbij gegaan op dit gebied. Het is zelfs zo dat veel retailers aangeven dat als je de console besteld hebt na een bepaalde datum je hem niet meer bij lancering zult kunnen kopen. Dit heeft Sony zelf gecommuniceerd naar de retailers omdat ze ervoor willen zorgen dat degene die op tijd waren de garantie hebben op hun PS4.

Er gingen vervolgens verhalen dat als je dus één van de ongelukkigen was zou moeten wachten tot december of erger, tot volgend jaar. Feral Gara van Sony UK ging hier op in tegenover Eurogamer en zei dat ze verrast zijn door de vele pre-orders en dat de console uitverkocht zal zijn als er geen consumenten zijn die op het laatst toch van gedachte veranderen. Maar, het is volgens Gara wel goed mogelijk dat er binnen een week van de lancering al een tweede lading komt.

“That of course means unless we’re pleasantly surprised by a bigger launch day volume than expected then it’s unlikely there will be free stock unless maybe people don’t turn up. So it’ll differ by retailer. But a second batch of stock will be within the week probably, so we’re not talking about droughts for months and months.”

Of dit alleen voor de UK geldt vertelde Gara niet, maar het lijkt erop dat Sony veilig wil zijn op de eerste dag om daarna zoveel console te kunnen leveren om aan de vraag te voldoen.