Gisteren werd GTA Online gelanceerd en hoewel dat niet bepaald vlekkeloos verliep is hiermee de GTA V ervaring wel compleet. Naast de vele verbindingsproblemen die de game gisteren had door de enorme stroom aan spelers is er nog een andere issue opgedoken waar even rekening mee gehouden moet worden anders bestaat de kans dat je savefile corrupt raakt (link bevat spoilers).

Er is een moment in de game – het volgende kan een spoiler zijn – dat je tijdelijk niet met Michael kunt spelen vanwege ontwikkelingen in het verhaal. Als je op dat moment GTA Online start en nadien weer terugkeert naar de singleplayer dan schakelt de game automatisch naar Michael.

Michael is echter op dat moment niet speelbaar en hierdoor raakt je savefile corrupt, want als je dan overschakelt naar Trevor of Franklin zijn alle missies verdwenen. Het is dus aan te raden om GTA Online niet op te starten op het moment dat Michael niet speelbaar is in de game. Overigens betreft dit slechts een periode van korte duur in de singleplayer dus de betreffende singleplayer gameplay doorspelen om een corrupte save te voorkomen moet niet al te veel tijd kosten.

Het is even afwachten totdat Rockstar dit euvel fixt wat ongetwijfeld niet lang zal duren, maar wees gewaarschuwd.