http://www.rootbeat.nl/images/file/img_5020366d18c8f.jpg

Zelf ben ik al ruim 2 jaar fervent gebruiker van Netflix en gebruik ik het vandaag de dag nog altijd wekelijks. Als je alleen vastzit aan een bepaalde regio dan is de kans groot dat je er heel snel op uitgekeken bent. Zo is het Nederlandse aanbod erg mager, logisch natuurlijk want het is hier nog maar net beschikbaar.

Het Amerikaanse aanbod is al een stuk beter en bevat een hoop meer TV-serie’s en interessante documentaires. De Canadese heeft alleen weer veel meer films die nog behoorlijk recent zijn ook, UK daarentegen bevat weer prachtige Britse TV-series. Elke regio heeft dus zijn voor- en nadelen en het mooiste is natuurlijk als je van alles wat mee kunt pikken.

Daarvoor bestaat een service, genaamd UnblockUS, iets wat ik zelf ook al heel lang gebruik. Er zijn inderdaad talloze alternatieven en ik ken ze, maar uit eigen ervaring kan ik zeggen dat UnblockUS het meest vlekkeloos werkt en het beste aanbod heeft.

De service is simpel, je sluit een abonnement af voor slechts 5 dollar per maand, dit is ongeveer €3,60 en krijgt zo toegang tot alle Amerikaanse ‘uitzending gemist’ websites. Je krijgt de beschikking over alle video’s op bijvoorbeeld Hulu, HBO Go, ABC, Vudu en ga zo maar door.

Het grootste voordeel zal je alleen gaan halen uit de ‘Netflix Region Selection’ je kan namelijk, als je een account hebt, kiezen welke regio je wilt gebruiken voor Netflix. Zo kun je gemakkelijk switchen tussen alle regio’s en vaak hoef je alleen maar even Netflix te verversen om de verandering door te voeren. Je kunt gewoon je huidige Netflix-abonnement blijven gebruiken, je hebt geen andere accounts nodig of wat dan ook, als je voor Netflix betaald werkt dit account in elke regio.

UnblockUS is overigens geen proxy of VPN, maar een DNS-server. Hierdoor vertraagt je internetverbinding niet en ondervind je dus geen hinder zoals je dit wel hebt met proxy’s en VPN’s. Het enige wat je hoeft te doen is de DNS-server in te stellen op je PS3 via netwerkverbindingen en je bent ready-to-go. Het werkt ook op je Mac, Windows-PC, PS Vita, iPad, iPhone, Android, Apple TV etc.

UnblockUS kun je overigens gratis uitproberen voordat je een abonnement afsluit, ideaal dus.

Klik hier om je aan te melden voor UnblockUS.