Sony maakt zich niet echt druk over het inhalen van de 3DS met de PS Vita


Nintendo is een lange tijd alleenheerser geweest op de handheld markt, maar sinds de komst van de PlayStation Portable is Sony een goede concurrent. De PlayStation Vita is echter niet zo’n groot succes en de Nintendo 3DS daarentegen wel. Of de PlayStation Vita de Nintendo 3DS qua verkochte aantallen ooit gaat inhalen valt te betwijfelen, maar dat is niet echt iets waar Sony zich druk om maakt.

Dat gaf Shuhei Yoshida in een interview met GamesIndustry.biz aan. Hij stelt namelijk dat het Sony niet zozeer gaat om het inhalen van de Nintendo 3DS, maar meer om het boosten van de installed base en dat proberen ze onder andere door met een nieuwe PlayStation Vita te komen. Ook zal de PlayStation 4 een belangrijke rol gaan spelen in combinatie met de handheld.

“We don’t necessarily talk about catching up to the 3DS – but we’d like to increase the installed base of PS Vita. For us to be able to provide better hardware, in our mind – the new PS Vita is slimmer and lighter, easier to hold, has some internal memory from the get-go, so it’s a bit more value – but the important thing is to continue to provide great games and game experiences. The games can come not only from PS Vita’s dedicated games – Vita and PS4 are designed with each other in mind, to connect to each other,”

Wat de PS Vita juist weet te onderscheiden ten opzichte van andere consoles en mobiele platformen is dat het intensief samen gaat werken met de PlayStation 4 zodra de Gaikai service is gelanceerd. Dit levert mogelijkheden en services op die je niet bij anderen ziet en daarnaast zal de variatie in games direct worden uitgebreid via de Remote-play functionaliteit.

“If you own a PS4, you can play PS4 games via remote play, and once we start the Gaikai service, you’ll be able to play PS3 games on PS Vita. We continue to add our services on PlayStation, and for PS Vita, the enjoyment and the sources of games will expand, not just from PS Vita dedicated games. Those are the strengths that we have on PS Vita compared to other products – it’s a device that you can use to enjoy PlayStation content from different sources.”

 1. Anoniem -   
  80.56.189..xxx's avatar

  ja en sony geeft al langere tijd aan dat ze de internet verbinding in Europa dramatisch vinden. en dat wij in de EU sowieso als laatste aan de beurt zijn ermee.
  dit is allemaal toekomst muziek dus. het zal mij niets verbazen als het pas over 3 jaar gaat werken. en wat Gaikai betreft? het gaat hier voornamelijk over het streamen van last gen console titels. dit had best aantrekkelijk kunnen zijn. maar gezien het feit dat je deze titels digitaal in je bezit moet hebben, vraag ik me af of het wel zo’n groot succes gaat worden? want de titels die mensen willen spelen hebben ze waarschijnlijk al thuis op een disk staan. en wie gaat er nou 2x volle pond voor èèn en dezelfde game betalen? ok, dit doe je misschien met 2 of 3 games die je vaak speelt. maar de rest niet. tenzij Sony hier hele vriendelijke prijzen aan vast hangt. maar ik denk niet dat Sony alle games voor een tientje kan weggeven, want daar hebben third party’s ook nog een vinger in de pap.
  maar ja, de toekomst zal het leren!

 2.    97 XP
  Sjord's avatar

  Het verschil Vita tov NDS is de prijs denk ik voornamelijk. Ik zie met de NDS vooral moedertjes en kindertjes spelen. De Vita zie ik meer als een handheld voor mensen tussen 18-35 ofzo.

 3. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  @Sjord: dat valt mij ook op. Nintendo is meer kind vriendelijk tenminste dat valt op

 4.    531 XP
  monsternon's avatar

  tuurlijk ze willen niet toe geven dat ze verliezen van nintendo.

 5.    64 XP
  SilverRST's avatar

  Weet je, noen me stom of zo maar ik had liever de 3DS XL gekocht dan de PSVita.
  Tuurlijk zijn er veel games voor de Vita maar de meeste zijn ports of soort van nagemaakt van de PS3 of andersom. De prijs was ook veel te duur voor iets wat je nóg meer gaat kosten zoals het verplicht aanschaffen van peperdure geheugenkaartjes. Je bent dan echt veel meer geld kwijt dan aan een PS3 met een aantal games. De 3DS heeft veel leuke games waaronder Super Mario en nog meer andere. Fun games zijn echt in trek. Alhoewel ik zo praat, ben ik wel blij met mijn OLED PSVita en FIFA Football. Maar het verplicht geheugenkaartjes en de pussy-achtige 32GB vind ik niet zo fijn. Misschien ga ik wel de 3DS XL aanschaffen, heb ik 2 mooie apparaten.

 6. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Maar persoonlijk vind ik ps vita beter dan 3ds.

  alleen zouden er meer goeie lange games moeten uitkomen.

  Beste spel die ik heb gespeeld op de ps vita is en blijft Uncharted golden abyss

 7.    152 XP
  Ghost-Fighter's avatar

  @Naam…: Killzone Mercenary! Single Player duurt +/- 10 uurtjes, daarna nog oneindig in de online multiplayer door te brengen. Daarnaast is het grafisch een van de betere PSVita titels.