Krijgt de PS3 nog een laatste refresh? Nieuw patent laat het lijken van wel

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_524d5d62ba41d.jpg

Sony heeft vandaag een nieuw patent ingediend die het doet lijken alsof men nog niet helemaal klaar is met de PS3. Net als met de PS2 hebben ze destijds een ‘PS2.5’ gelanceerd in de vorm van de PSX. Deze console had toen al de XMB voor de PS3 en dit had en was in staat om TV-programma’s op te nemen. Mogelijk slaat Sony een soortgelijke weg in met de PS3, welke extra’s ze alleen dan toevoegen is nog niet helemaal duidelijk.

Het nieuwe patent is hier te vinden, met dank aan NeoGAF. Het patent bevat een hoop technische jargon, maar het komt erop neer dat de Cell-processor en geheugen van de PS3 een stuk energiezuiniger en sneller kunnen opereren.

Mocht Sony dan ook een nieuwe PS3 introduceren, of in ieder geval een gameconsole met mogelijk een Cell-processor en een ARM-processor, dan zal het niet alleen een ander uiterlijk worden, maar een stuk gecompliceerder.

Typically, the main system 304 can operate at high operating speeds but has a narrow data bus width. On the other hand, the subsystem 306 has a wide data bus width but operates at low operating speeds. Because of this situation, there is typically a significant difference in an operating frequency and a data bus width between the main memory 308 and the sub memory 310. As a result, the conventional information processing device 300 needs several different kinds of memories making it difficult to reduce the component cost. In addition, a wiring between the main system 304 and the main memory 308 and a wiring between the subsystem 306 and the sub memory 310 are respectively required, and this increases the production cost.

 1.    814 XP
  Josthemaster's avatar

  Hopen maar dat het waar,zo wel wanneer komt hij dan?

 2.    1769 XP
  yannickvanloon's avatar

  Brengen pas de Super slim uit.. Hopelijk komt het als software update

 3.    7395 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @yannickvanloon:

  Ik betwijfel het als het hardwarematig dingen worden aangepast misschien heb ik het mis.

 4.    283 XP
  Alycan's avatar

  Klinkt meer als een intern rapport waar wordt gekeken naar de mogelijkheid voor een nieuwe hardware revisie om de PS3 nog efficiënter te maken en kosten te drukken.

  En als ik zo lees dat de productie kosten hoger worden, gaan ze die weg hoogstwaarschijnlijk niet in.

 5.    661 XP
  PSknul's avatar

  Een PS3 waarbij je PS4 games kunt streamen via Gaikai 😀

 6.    503 XP
  Aeristalo's avatar

  Dan doen ze hetzelfde als Microsoft met de nieuwe Xbox 360, die een gelijkmatig ontwerp moest hebben als de Xbox One, ( volgens mij heten het de Xbox 360 E). Om de next-gen te vieren.

  Zou niet slecht zijn als Sony de nieuwe PS3 een beetje veranderd, maar ben inderdaad benieuwd naar het kostenplaatje dan.

 7.    7395 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @Aeristalo: Hopelijk inderdaad een beetje als de PS4 die ziet er erg goed uit. 😀