Gezamenlijk met de PlayStation 4 zal dit najaar een nieuwe PlayStation app gelanceerd worden en op wat screenshots na hebben we er nog niet veel van gezien. Ook zijn lang nog niet alle functionaliteiten bekend, maar een uitgebreid bericht op het PlayStation Blog geeft ons meer inzicht evenals drie nieuwe screens.

Waar het kort op neerkomt is dat de app je in staat stelt om je PlayStation ervaring overal mee naar toe te nemen. Via de app zul je in contact kunnen staan met je (PSN) vrienden. Ook kun je trophies vergelijken, de activiteiten van je vrienden bekijken en het laatste PlayStation Blog nieuws lezen.

Interessant zijn de activiteiten van vrienden, want dat beperkt zich niet alleen tot het bekijken wat ze spelen en gespeeld hebben. Je zult via de app namelijk ook opgenomen content kunnen bekijken evenals content die op dat moment via de PS4 door middel van een livestream aangeboden wordt.

Ook zal het mogelijk zijn dat je een vriend of vriendin voor een bepaalde game een uitnodiging stuurt die ze via de app kunnen ontvangen en bekijken. Als hij of zij de game niet in bezit heeft dan kan deze vanuit de app aangeschaft worden. Als je dit doet, dan kan de PS4 na aanschaf de game in kwestie automatisch alvast gaan downloaden zodat je direct kunt spelen als je weer in de buurt van de console bent.

Ook zal de app second-screen gameplay features aanbieden voor diverse games. Veel uitgevers werken voor hun games aan eigen apps die als second-screen functioneren, maar voor de kleinere ontwikkelaar is de PlayStation app met een dergelijke ingebouwde feature een prima alternatief.