Insomniac Games maakte gisteren de releasedatum van Ratchet & Clank: Into the Nexus bekend en dat is 13 november later dit jaar. Op deze dag verschijnt de game in de winkels voor een schappelijke prijs van €29.99.

Naar aanleiding van dit nieuws werd er op het PlayStation Blog gevraagd of alle toekomstige Ratchet & Clank delen nu op de PS4 gaan verschijnen. Hierop gaf community manager James Stevenson antwoord door te zeggen dat er een kans bestaat, maar dat Into the Nexus wel de laatste game in de franchise is voor de PlayStation 3.

“Who knows?!? Never say never is what I like to say. I would say I think this probably the last PS3 Ratchet game, but again, anything can happen.”

Enige tijd terug dook er nog het bericht op dat sommige retailers de game ook voor de PlayStation Vita in hun assortiment hadden opgenomen wat de vraag om een PS Vita versie natuurlijk aanwakkerde. Hieromtrent hebben we echter wat minder goed nieuws.

Op dit moment is er geen PS Vita versie aangekondigd, maar Insomniac zou er wel graag één willen zien dus het is niet uitgesloten dat de game in een later stadium alsnog naar de handheld komt.

“No Vita version has been announced at this point. We would love for there to be one, just has to be sure to be the quality that our fans expect from Ratchet.”