Tegenwoordig als de president van Sony Computer Entertainment Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, aan het woord komt dan gaat het over de PlayStation 4. Niet heel gek met de launch later dit jaar, maar er is volgens de Japanner nog voldoende vraag naar diens voorganger en dan met name in Zuid-Amerika. Ook valt hem op dat uitgevers rekening houden met de overgang van de oude naar de nieuwe consoles door met engines te komen waar hun games op draaien die werken op current en next-gen.

Doordat er nog steeds veel vraag is naar de console en het qua software verkopen nog steeds erg goed gaat zal men eenzelfde strategie aanhouden als toen men de PS2 en PS3. Laatstgenoemde werd toen in het zesde levensjaar van de PS2 gelanceerd, waarvan de levenscyclus nog vijf jaar doorliep. Of de PS3 hetzelfde zal doen valt nog te bezien, aldus Yoshida tegenover Gameindustry, maar hij sluit af met de boodschap dat de PS3 er de komende paar jaar nog wel zal zijn vanwege het prijsverschil, de vele games en de ondersteuning van uitgevers.

“So we’ll have a parallel strategy with PS3 and PS4, like we had between PS2 and PS3. PS3 was launched in 2006, in the sixth year of PS2, but PS2 lasted for another five years. I don’t know if PS3 will last another five years – but definitely for the next couple of years, because of the price difference, the great library of games and the publisher side being able to support both.”