PlayStation Plus is een prachtige service, zeker sinds de Instant Game Collection geïntroduceerd werd wat je recht geeft op maandelijks een aantal gratis games die een Metacritic rating van 8 of hoger hebben. Hoe Sony keer op keer een maand met content weet te vullen was een beetje in het duister tasten, maar daar is nu iets meer duidelijkheid over verschenen.

Sony betaalt ontwikkelaars namelijk geld voor het gebruik van hun content voor PlayStation Plus. Om wat voor bedragen het precies gaat werd niet prijsgegeven door PlayStation Manager of Developer Relations Brian Silva die dit bekendmaakte op IndieCade, maar het is wel een beetje afhankelijk van de soort game.

Zo heeft Futurlab enige tijd terug Velocity Ultra aangeboden via PlayStation Plus en daar ging het hun niet zozeer om het geld, maar meer om de promotie aangezien de opvolger over niet al te lange tijd gaat verschijnen.

Waar het op neer komt is dat Sony per ontwikkelaar en game bekijkt wat voor hun het meest interessant is en dan wordt er een voorstel gedaan waarbij ontwikkelaars zelf kunnen beslissen of ze ermee in zee gaan.