De release van Dark Souls II op 14 maart begint steeds dichterbij te komen. Het wordt zo langzamerhand dus wel eens tijd om, met name het multiplayer aspect van de game, te testen. Dit wordt vaak gedaan via gesloten en open beta tests, en die voor Noord- en Zuid-Amerika, Europa en de UK beginnen deze week al op de PS3.

De beta fase zal From Software, de ontwikkelstudio achter de game, de nodige informatie geven over de belasting van de servers met zoveel spelers die er tegelijk gebruik van maken, de algehele balans van de game, alsook feedback over de multiplayer en – niet onbelangrijk – bug fixes.

De site verteld dat het testen zal beginnen op 12 oktober en toegang zal verschaffen tot het limiet van 5000 spelers. Dit nummer zal verhoogd worden op 26 oktober. Alle spelers krijgen dezelfde code die tevens bekend zal worden gemaakt op de Facebookpagina van Dark Souls II. Mocht je van plan zijn deel te willen nemen nemen, raden wij je aan snel te handelen. Let wel, spelerprogressie zal niet je niet over kunnen dragen naar de uiteindelijke retail versie van Dark Souls II.